Hlavní obsah

Vega 2003 - hvězda raketového typu

Novinky, Radmila Hrdinová, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Koncert Vega 2003 - hvězda raketového typu se uskuteční 6. listopadu v pražském Lucerna music baru. Naváže na projekt Vega - hvězda roku 2002, který se s úspěchem odehrál na podzim loňského roku.

Foto: Jiří Jánošík

Spelo-výcvik

Článek

Na koncertu vystoupí rocková skupina mentálně postižených hudebníků Vega, která vznikla v ústavu ve Skalici u Litoměřic v roce 1994, spolu s hvězdami tuzemské hudební scény (Kryštof, Vypsaná fixa, Lety mimo, Divokej Bill, Divoký srdce, Echt!, Terne Chave, Jan Sahara Hedl). Koncert bude i letos uvádět Dean Reed a Tri duby.

Záměrem je prezentovat mentálně postižené nikoliv jako osoby vyžadující pomoc a soucit, ale jako bytosti plné tvůrčího elánu a talentu, jež se za určitých okolností mohou vyrovnat svým zdravým profesionálním hudebním kolegům a dokážou široké veřejnosti přinášet zábavu a radost.

Na koncert v Lucerna music baru volně naváže turné Létající cirkus, v jehož rámci skupina Vega spolu s kapelami Hudba Praha, Divoký srdce, Echt! a Pospíšil & Zatloukal odehraje okolo patnácti koncertů v řadě měst České republiky. Text k foto: Skupina Vega Foto Marek Smejkal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám