Hlavní obsah

Ve Vroutku u Podbořan zahrají Freestylers, Tito & Tarantula či Horace Andy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za několik dnů, 24. a 25. srpna, proběhne ve Vroutku u Podbořan již 13. ročník hudebního festivalu Rock for Church(ill). Svým programem se tato akce řadí mezi přední české festivaly, přitom si dokonale zachovává rodinnou atmosféru bez masových tlačenic a přemíry hudbu rušících atrakcí.

Článek

„Kapely, které k nám zveme, nás musí v první řadě bavit. Snažíme se jít mimo mainstreamový proud a přivážet lidem kvalitní muziku různých hudebních žánrů z Čech i ze zahraničí. Dávno už to není ve Vroutku jen o rockové muzice, jak může název naznačovat,“ popisuje programové zaměření festivalu hlavní organizátor Kamil Šír.

„Letos jsme rozšířili areál, aby měli návštěvníci větší pohodlí. Ale nechceme z festivalu dělat monstrakci. Prioritní je pro nás zachování příjemné atmosféry.“

Mezi hlavními hvězdami akce budou letos britští The Freestylers, londýnská formace Dub Pistols, jež byla nedávno oceněna časopisem DJ Mag jako Nejlepší koncertní kapela roku 2011, slavný jamajský zpěvák Horace Andy (u nás známý hlavně jako hlas populární britské kapely Massive Attack) nebo třeba Shapeshifter, kteří doma na Novém Zélandu vyprodávají s naživo hraným drum’n’bass haly.

Diváci budou moci během akce zhlédnout také mexicko-americkou kapelu Tito & Tarantula, na které ve svých filmech nedají dopustit režiséři Tarantino a Rodriguez, nebo další Mexičany Panteón Rococó. Z domácích jistot přijedou Tři sestry, Vltava, Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná fixa, U-Cee & Flavour Band, A-Banquet, Navigators, Skyline či Goodfellas.

Festival začne v pátek 24. srpna ve 12 hodin. Na místě bude stát jednodenní vstupenka 450 Kč, dvoudenní 750 Kč. V předprodeji lze dvoudenní lístek do čtvrtka 23. srpna zakoupit za 600 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám