Hlavní obsah

Ve filmu o beatnících ztvární Ginsberga Jesse Eisenberg z thrilleru Vesnice

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Kill Your Darlings zachycující počátky beatníků chystá skupina nezávislých amerických producentů. Mladý herec Jesse Eisenberg získal roli básníka Allena Ginsberga.

Foto: Profimedia.cz

Jesse Eisenberg (třetí zleva) ve filmu Klub vyvolených

Článek

Kill Your Darlings je projekt zatím neznámého amerického režiséra Johna Krokidase, který napsal  scenář společně s Austinem Bunnem. Do dalších rolí obsadili např. Chrise Evanse a Bena Whishawa. Ten má hrát vysokoškoláka Luciena Carra, který přivede dohromady Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama S. Burroughse.

Jesse Eisenberg se má aktuálně objevit v komedii Grega Mottoly Adventureland o vysokoškolákovi, který toužil po cestování v Evropě, ale místo toho v létě skončí jako brigádník v americkém zábavním parku plném rozmazlených dětí a nervózních rodičů.

Pětadvacetiletý Eisenberg zatím hrál jen v několika celovečerních filmech, k těm známějších patří Oliheň a velryba (2005) oceněná na festivalu Sundance a nominovaná na Oscara, dále thriller/horor Vesnice (2004) nebo Klub vyvolených (2002).

Snímek Kill Your Darlings vzniká v produkci Killer Films' Christine Vachonové a D/F Management Steva Dontanvilla ve spolupráci Johna Wellse.

Reklama

Výběr článků

Načítám