Hlavní obsah

Varhanní léto v Obecním domě

Novinky, Petr Janiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve Smetanově síni Obecního domu vyvrcholí v pátek 22. srpna a v sobotu 23. srpna šestý ročník festivalu varhanní léto. "Každoročně v rámci festivalu vystoupí řada mezinárodně uznávaných interpretů," informovala Právo Olga Demová z Obecního Domu. V pátek a v sobotu se představí italský virtuóz Mario Duella.

Foto: HZS ZLK
Článek

Duellapravidelně koncertuje v Itálii a téměř po celém světě a nyní navštíví i Prahu. V cyklu koncertů se rozezní nádherné varhany Smetanovy síně.

Mario Duella studoval hudbu na konzervatoři Giuseppe Verdiho v Miláně, kde získal diplomy v oboru sborové hudby a dirigování a ve hře na varhany a kompozici. Taktéž navštěvoval hodiny interpretace italské hudby u Michela Chapuise, španělské hudby u Montserrat Torrent Serra a Bachovy hudby u Antona Heillera a Victora Lukase. Pravidelně koncertuje v Itálii a v téměř celé Evropě, USA, Japonsku, Argentině, Uruguayi, Brazílii, Kanadě, Austrálii, Novém Zélandě, Hong Kongu, Mexiku, Islandu a Maltě.

Plné vstupné na jednotlivé koncerty činí 120 korun, snížené pro studenty, mládež, důchodce či handicapované 80 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám