Hlavní obsah

Vánoční DVD - Divoké vlny, Orbis Pictus i Neúplatní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední předvánoční týden vychází na DVD například animovaná komedie Divoké vlny, slovenský poetický snímek Orbis Pictus nebo gangsterka Neúplatní.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Divoké vlny

Film Divoké vlny je animovanou akční komedií, která nahlíží do zákulisí vzrušujícího světa závodního surfování.

Hrdinou filmu je mladý tučňák skalní Cody Maverick, začínající surfař, který se chystá na účast ve svém prvním profesionálním závodu. Cody, následován filmovým štábem, který má dokumentovat jeho zážitky, opouští rodinu a rodný Mražákov v Antarktidě, aby se na ostrově Pin-Guí zúčastnil surfařského memoriálu Big Z. Cody je přesvědčen, že vítězstvím získá vytoužený obdiv a úctu, ale když se náhodou setká se starým, vyřízeným surfařem, začne chápat, co je skutečně důležité a že opravdovým vítězem není vždycky jen ten, kdo dorazí k cíli jako první.

Surf`s Up, USA 207, 88 min., režie: Ash Brannon a Chris Buck, hrají: Shia LaBeoufová, Jeff Bridges, Zooey Deschanel, Jon Heder, James Woods, Diedrich Bader, Ash Brannon, Chris Buck...  

Hamiltonovi

Každá rodina má svá tajemství. Hamiltonovi vypadají jako dokonalá americká rodina: pracovití členové společenství, pilní přispěvatelé místní charity a pravidelní návštěvníci bohoslužeb, vždy zdvořilí ke svým sousedům .... až na to, že je nakonec obvykle zavraždí.

Čtyři sourozenci se po smrti svých rodičů přestěhují do města na severu Kalifornie. Nejstarší David na sebe vezme zodpovědnost za své sourozence, dvojčata Wendell a Darlene  a nejmladšího Francise, který při práci na školním úkolu postupně odhaluje děsivá rodinná tajemství. Když to ostatní zjistí, cítí se ohrožení a citlivý Francis se musí rozhodnout: stane se chladnokrevným zabijákem jako jeho sourozenci, nebo se obrátí na jediné lidi, kteří ho kdy měli rádi a ušetří životy obětí rodiny?

The Hamiltons, USA 2006,85 min., režie: Mitchell Altieri, Phil Flores, hrají: Cory Knauf, Samuel Child, Joseph McKelheer, Mackenzie Firgens, Rebekah Hoyle, Brittany Danielová, Al Liner, Jena Huntová… 

Orbis Pictus

Hrdinkou příběhu je šestnáctiletá Terezka, která má ještě dětský pohled na svět, ale i výjimečnou fantazii. Odchází z dětského domova, kde se učila švadlenkou a kde všechno bylo tak jednoduché, protože jiní rozhodovali za ni. Rozhodne se, že v hlavním městě vyhledá svou matku, která o ni už léta neprojevila zájem.

Podivuhodná cesta křížem krážem celým Slovenskem je nejen citovou výchovou, ale i Terezčinou zkouškou z dospělosti. Prožívá situace groteskní až absurdní a všechny pečlivě zaznamenává do staré slepé mapy. Reálný příběh se prolíná se sny a je naplněn hravým humorem.

Orbis Pictus, Slovensko 1997,  104 min., režie: Martin Šulík, hrají: Emília Vášáryová, František Kovár, Marián Labuda, Božidara Turzonovová, Július Satinský, Marián Zednikovič, Anton Šulík, Dorota Nvotová, Hana Gregorová...  

Santa Claus 3: Úniková kouzule

Tim Allen se vrací ve svém červeném kabátě za dalším dobrodružstvím a zábavou v Disneyho rodinné komedii. Připravte se na vzrušující jízdu na saních, ve které Santa Claus čelí nejnapínavější, ale také nejděsivější výzvě svého života.

Vánoce se blíží a Scott Calvin pozve na návštěvu tchána s tchyní, aby se přidali ke společné oslavě. Předvánoční zmatek ještě naroste, když se před Scottem otevře způsob, jak přestat být Santou Clausem. Situace využije záludný Jack Mráz, který promění Vánoce na severním pólu i po celém světě v pořádně mrazivé Mráznoce. Stihne mu Scott zhatit plány a zachránit Vánoce včas?

   Neúplatní

Odehrává se v době prohibice v Chicagu, kde vládne absolutní mocí král podsvětí Al Capone. Nikdo ho už nemůže zastavit. Až do chvíle... než Eliot Ness a skupina mužů složí přísahu, že ho dostanou.  

Odehrává se v době prohibice v Chicagu, kde vládne absolutní mocí král podsvětí Al Capone. Nikdo ho už nemůže zastavit. Až do chvíle... než Eliot Ness a skupina mužů složí přísahu, že ho dostanou.    

 The Untouchables, USA 1987, 119 min., režie: Brian De Palma, hrají:  Kevin Costner, Sean Connery, Charles Martin Smith, Andy Garcia, Robert De Niro, Richard Bradford, Billy Drago, Patricia Clarkson, Don Harvey, Robert Swan, Robert Miranda…

Reklama

Výběr článků

Načítám