Hlavní obsah

V Šanci Muzikus budou kapely bojovat o účast na festivalech

Právo, jaš

Desátý ročník soutěže kapel Šance Muzikus jde do závěrečné fáze. Z 239 přihlášených souborů a jednotlivců postoupilo do letošního koncertního finále, které proběhne ve středu 22. května v pražském Music City klubu, deset souborů.

Foto: archiv akce

Společný snímek finalistů loňského ročníku soutěže Šance Muzikus.

Článek

Mezi finalisty jsou Echonaut (Vysoké Mýto), Tcheichan band (Jičín), Funky Chicken (Brno), Náhodný Výběr (Soběslav), Vivian (Broumov), Idio & Idio (Ústí nad Labem), Kohout plaší smrt (Liberec), Pamflet (Praha), Adys (Klatovy) a ŠouflŠou (Čelákovice).

Tyto soubory se budou ucházet o více něž pětatřicet hracích časů na festivalech Rock for People, Sázavafest, OAMF Přeštěnice, Festiwall, Černá OAF, Okolo Třeboně, turné po scénách v Děčíně, Teplicích a Ústí nad Labem a dalších. Vybírat ty nejlepší bude jedenáctičlenná odborná porota, ve které jsou zastoupeni i dramaturgové a promotéři uvedených akcí.

Živé finále formou showcase začne v 16.30 hodin a každý interpret bude mít na svou přípravu, hraní a opuštění pódia třicet minut. Poslední vystoupení skončí ve 21.30 hodin a chvíli poté budou oznámeny výsledky klání.

Vstupné na akci je zdarma a jistě se, stejně jako v minulých letech, přijdou podívat i promotéři dalších festivalů a akcí, aby si na svá pódia vybrali výborné kapely různých žánrů, které mají potenciál stát se velmi žádanými jak pořadateli, tak obecenstvem.

Reklama

Výběr článků

Načítám