Hlavní obsah

V nové bondovce má zpívat Williams, film se točí v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská popová ikona Robbie Williams možná nazpívá titulní píseň k dalšímu filmu o agentu Jamesi Bondovi Casino Royale. Její autor, americký zpěvák Tony Christie, řekl, že Williamsovi padne jako ulitá. Film se bude točit i v areálu opuštěné nemocnice v Plané na Tachovsku.

Článek

"Robbieho hlas k té písni naprosto sedne a navíc je současný. Bylo by skvělé, kdyby se toho zhostil. Zkusili bychom to udělat přesně ve stylu titulních skladeb bondovek s dramatickou basovou linkou na pozadí," uvedl Christie, který je velkým fanouškem klasických hitů Goldfinger a Thunderball, jež v podání Shirley Basseyové, respektive Toma Jonese doprovázely v polovině 60. let stejnojmenné filmy s agentem 007 v hlavní roli.

Williams si tak možná splní sen. O jeho účasti na nové bondovce se mluví již dlouho. Byl dokonce jedním z kandidátů na hlavní roli, přednost však dostal sedmatřicetiletý herec Daniel Craig, po jehož boku bude zřejmě stát Charlize Theronová. Natáčení by mělo začít v lednu v Praze, píseň by se měla natáčet v únoru.

Bond bude řádit v Praze, Karlových Varech i Plané

Některé scény z chystaného filmu o Jamesi Bondovi se zřejmě budou točit v areálu opuštěné nemocnice v Plané na Tachovsku. "Smlouva sice ještě podepsána není, ale jednání jsou nadějná," řekl v pondělí správce konkurzní podstaty nemocnice Jan Špelina.

"Produkční společnosti se opuštěný areál velmi líbil. Je totiž bez lidí, ale přitom jsou zde vybavené operační sály. Filmaři tady chtějí v červnu natáčet asi dva dny. Agent bude po zranění operován a ošetřován v nemocnici. Podle producentů by byla nemocnice vhodná i na natáčení jiných filmů či reklam," uvedl.

Doplnil, že nájem sice přinese nějaké peníze, ale za pouhé dva dny to nebude představovat žádné horentní sumy. Nemocnice v Plané je opuštěná již tři roky a od května 2004 je v konkurzu. Některé části areálu jsou pronajaty. Starosta Plané Karel Vrzala by byl rád, kdyby záměr vyšel. "Bude to reklama nejen pro Planou, ale i pro celý kraj," uvedl.

Nový James Bond se má začít točit v lednu příštího roku v Praze. Hlavní roli ztvární tentokrát britský herec Daniel Craig. Za exteriéry se vyjede mimo hlavní město, například do Karlových Varů. Točit se bude také na Bahamách, v Itálii a v Británii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám