Hlavní obsah

V komedii Jiřího Havelky se setkali Kaiser, Kozub a Isteník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Vlastníků a Mimořádné události Jiří Havelka už točí další komedii - na statku svého otce se pustil do Zahradníka. Hlavní roli si střihl Oldřich Kaiser.

Foto: Donart

Oldřich Kaiser

Článek

Vedle Kaisera si zahraje jeho životní partnerka, písničkářka Dáša Vokatá, nebo Štěpán Kozub, Tomáš Jeřábek, Jiří Vyorálek a Alena Mihulová. Hlavní zápornou postavu ztvárnil Michal isteník.

Příběh se točí kolem starého zahradníka, jehož příjemný život naruší nový majitel sousedního zámku, který chce vše předělávat. Zahradnictví mu překáží, a tak je třeba jej odkoupit. Jenže nabídka není přijata. Když to tedy nejde po dobrém, přikročí se k razantnějšímu „vyjednávání“.

Foto: Donart

Michal Isteník

Během pár dní se všude kolem objeví plot s žiletkovým drátem a na příjezdové cestě závora. Po rozbité multikáře přijde na řadu záměna postřiku na stromy a zničení celého sadu. Zahradník se ovšem nehodlá vzdát; je tu přece doma.

„Chtěl jsem někoho, kdo má se zahradničením zkušenost, aby se to nemusel složitě učit. Olda z toho tak nějak vyplynul a s ním i jeho partnerka Dáša, která mu scénáře čte a filtruje,“ uvedl Havelka.

„Býval jsem velký zahradník, takže mě toto natáčení moc baví. Zato Dáša nikdy nestrčila ani prsty do hlíny a tady musí. Ten pohled na to je velmi zajímavý,“ dodal Kaiser.

Foto: Donart

Štěpán Kozub

„Takový příběh a téma jsem v českém filmu ještě nezaznamenal. Zahrát si navíc vedle Oldřicha Kaisera je můj splněný dětský sen,“ uzavřel Štěpán Kozub.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám