Hlavní obsah

V Karlových Varech otevřeli divadlo

Novinky, Jiří P. Kříž, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Muzikál Cikáni jdou do nebe zahájil v pondělí novou etapu v životě karlovarského městského divadla. O jeho program se nyní stará pražské Divadlo bez zábradlí. Nakonec došlo k dohodě mezi Heřmánkovou divadelní společností a městem, které nechtělo prodělávající divadlo dále dotovat.

Článek

Po zkušenostech s podvody vlastní účetní v Divadle Bez zábradlí se zdráhali manželé Hanka a Karel Heřmánkovi, kteří s ředitelem Františkem Jemelkou mají Městské divadlo Karlovy Vary vyvést z nesnází, podepsat protokol o převzetí finančně nevyčísleného majetku.

Nakonec však tak učinili, byť Heřmánek už jednou chtěl od smlouvy odstoupit, protože se mu nelíbilo, že město míní mluvit do dramaturgie.

Cikáni se líbili

Úspěch Cikánů byl velkolepý. Spokojeností zářil i předseda ODS Mirek Topolánek: "Viděl jsem Cikány už na premiéře v Praze. Považuji tento muzikál za jeden z nejlepších, co se u nás hrají. Rád jsem ho v Karlových Varech navštívil znovu."

"Myslel jsem si, že Lotjanův film je nedostižný. Je. Vy ale jeho Cikány hrajete jinak, v nových aranžmá. Moc dobře. A vaši herci - to opravdu nejsou Romové?! Být mladší, do Rady bych se hned zamiloval...", rozplýval se host premiéry, ruský herec, slavný představitel Iskremase z Mittova filmu Sviť, sviť, má hvězdo, Oleg Tabakov.

Karlovarské divadlo vykročilo do nové etapy tvorby. Záleží jen na občanech, jestli je divácky zase nechají ve štychu, a na magistrátu, jak vyřeší dopravu z města k divadlu napříč lázeňskou zónou i možnou existenci vlastního divadelního souboru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám