Hlavní obsah

Uvěřitelné herectví Davida Novotného nejen v Místě zločinu České Budějovice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalo by se říci, že pondělky a pátky v České televizi patří Davidu Novotnému. V pondělí je vyšetřovatelem, v pátek tatínkem. Ať vyšetřuje vraždy v kriminálce Místo zločinu České Budějovice, nebo se potýká s pro každého rodiče nepředstavitelnou výměnou dětí jako jeden z otců ve druhé řadě Kukaček, vždycky jeho herectví strhne pozornost. Je totiž přirozené, uvěřitelné.

Foto: Česká televize

Českobudějovický vyšetřovací tým

Článek

Ve třináctidílném seriálu Místo zločinu České Budějovice, který diváky od ledna každý týden přiváděl do malebných jižních Čech, si zahrál šéfa vyšetřovacího týmu Karla Dvořáka.

Dílem nazvaným Žeton skončil také jeho příběh bývalého příslušníka tajných služeb, který nepřímo zavinil zranění svého parťáka a přítele, jenž mu po čase podlehl. Osobní příběh Karla Dvořáka se line celým seriálem, v němž v každém díle vyšetřuje s kolegy jeden zločin. Většina z nich byla podle tvůrců inspirovaná skutečnými případy.

Foto: archiv České televize

Ze seriálu Místo Zločinu České Budějovice

Tým vyšetřovatelů byl zdánlivě nesourodý. Judit Pecháček s Leošem Nohou a Filipem Březinou, kteří detektivy hráli, se ale dobře doplňovali. Kromě vyšetřování bylo příjemné sledovat, že i kriminalisté mají své osobní životy, i když někdy hodně dramatické. V jednom z dílů je například zavražděným tchán státní zástupkyně, kterou hraje Jitka Schneiderová.

Tým jako soudní lékař doplnil Martin Myšička a nad všemi bděla šéfka kriminálky Ema Grodská, kterou ztvárnila Pavla Beretová. Ta do Českých Budějovic přišla z Ostravy, čímž se série lehce propojila s Místem zločinu Ostrava, předcházejícím seriálem, který zase navazoval na Místo zločinu Plzeň.

Foto: Česká televize

Judit Pecháček a David Novotný (Místo zločinu České Budějovice)

Jihočeské kriminální případy režírovali Jiří Chlumský a Jan Hřebejk. Předložili divákům civilní herectví představitelů velkých i malých rolí a dali jim též nahlédnout do řady jihočeských měst. Všechny díly jsou i nadále k vidění na ivysílání ČT.

Anketa

Líbil se vám seriál Místo zločinu České Budějovice?
Ano
92,5 %
Ne
3,7 %
Neviděl/a jsem ani jeden díl
3,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14735 čtenářů.

Jak se vraždí v televizních seriálech

Styl

Judit Pecháček: V Praze se cítím svobodnější než na Slovensku

Styl

Reklama

Související články

Jak se vraždí v televizních seriálech

Příliv tuzemských krimiseriálů nekončí. Nyní se nejvíc zločinců vyskytuje na jihu Čech, přesněji v seriálu Místo zločinu České Budějovice. Co na tom, že...

Výběr článků

Načítám