Hlavní obsah

Úspěšní britští indiepopaři Bastille vystoupí v Praze

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská kapela Bastille se po dvou letech vrátí do České republiky. V pražském Foru Karlín se představí v sobotu 26. listopadu. Vstupenky budou podle sdělení pořádající agentury Fouce Entertainment k dostání i těsně před koncertem.

Foto: ČTK/ZUMA

Bastille při listopadovém předávání hudebních cen britského časopisu Q.

Článek

Bastille nejdříve vznikli jako sólový projekt frontmana Dana Smitha. Jejich repertoár tvoří melodické a chytlavé skladby, díky kterým si hned na svém startu vytvořili silné postavení na indiepopové scéně. Nejznámějším počinem je hit Pompeii z debutového alba Bad Blood (2013), který má na YouTube 350 miliónů přehrání.

Bastille za album obdrželi prestižní ocenění Brit Award a v roce 2014 vyjeli na turné, v jehož rámci se podívali i pražského klubu SaSaZu, kde bylo vyprodáno. Loni vystoupili na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

Nové album Wild World vyšlo v září letošního roku, a právě k němu přijíždí v rámci turné kapela opět do Prahy. „Pokud naše první deska byla o vyrůstání a strachu, který jej obklopuje, druhé album je o pokusu najít ve světě okolo sebe smysl, a to jak z pohledu každého z nás, tak i toho skrze média. Celé je to o dávání světu a lidem v něm otázky. Chtěli jsme, aby tohle album bylo trošku zmatečné - extrovertní i introvertní, chvíli temné a chvíli zase ne,“ vysvětluje Dan Smith.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám