Hlavní obsah

Unikátní koncert představí westernové legendy. Dorazí Vinnetou, Old Shatterhand i Limonádový Joe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní prázdniny začnou již za měsíc na jižní Moravě unikátním hudebním vystoupením, při němž na jedné scéně vystoupí společně se čtyřiceti filharmoniky z Pražského filmového orchestru také jezdci na koních. Hudebnímu tělesu, zvyklému vystupovat ve velkých koncertních sálech, bude tentokrát létat nad hlavami orlice Saly.

Foto: Haraldos Stunt Brothers

Na koncertě diváci uvidí i známou dvojici Vinnetou a Old Shatterhand (trikový jezdec Michal Bednář a herec Martin Veselý).

Článek

Koncert se jmenuje Western Symphony a věnovaný bude nejslavnějším filmovým westernům všech dob. Zatímco hudebníci budou hrát skladby z nich, herci a jezdci k filmům vytvoří živé obrazy.

Vystoupení se uskuteční v sobotu 1. července ve Westernovém městečku v Boskovicích, a to v jeho přírodním amfiteátru, který je jedním z největších zařízení svého druhu v Česku.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Pražský filmový orchestr vystupuje často s filmovými melodiemi i v sále brněnské hvězdárny. V pozadí snímek ze známého filmu Legenda o vášni.

„Spojení hudebníků, divadla a koní na jedné scéně, kde se jede na živou hudbu, je naprosto ojedinělým počinem,“ řekl Právu k představení jeho režisér Igor Krištof, který je tvůrcem akčních scén filmových novinek Jan Žižka nebo Princezna zakletá v čase II. Konat se budou dva koncerty v jednom dni, vstupenky jsou již v internetovém předprodeji.

Calvera, Čingačgúk, Zorro i Vinnetou

Skladby pro představení vybíral s dirigentem pražského orchestru Jiřím Koryntou. Diváci se mohou těšit na největší westernové legendy stříbrného plátna. Dorazí drsný pistolník ze Sedmi statečných Chris i padouch Calvera, s nímž bojují chudí obyvatelé mexické vesnice.

Na scéně nebude chybět legendární zálesák Sokolí oko a poslední Mohykán náčelník Čingačgúk. Přijede psanec Harmonika, dobře známý z kultovního snímku Tenkrát na západě. Přicválá señor Zorro. Dorazí pokrevní bratři Vinnetou a Old Shatterhand i Limonádový Joe.

„I pro nás je účast na tomto projektu obrovskou výzvou, když si vezmu, že těsně kolem nás budou jezdit koně. Přiznám se, že jsem z toho byl původně nesvůj, ale uklidnilo mě, že v sedlech koní budou opravdu zkušení jezdci,“ uvedl s úsměvem dirigent Korynta.

Na scéně bude stádo koní známého trikového jezdce Michala Bednáře, který s nimi vystupoval v zahraničí ve velkých show, a to od Číny až po Itálii, Německo nebo Dánsko.

Filharmonici a koně spolu v akci

„Chceme spojit něco, co se může zdát naprosto nespojitelné. Propojíme svět vážné hudby se světem koní, s přírodou, s filmovými legendami, které čas neodvál, ale naopak jim pomohl ještě více zazářit. Tato forma představení si bezesporu své diváky najde,“ zdůraznil Krištof.

Foto: Haraldos Stunt Brothers

Na koncertu Western Symphony uvidí diváci v akci kromě čtyřiceti filharmoniků na scéně i trikového jezdce Michala Bednáře se stádem jeho koní.

Pro vystoupení zvolil přírodní amfiteátr westernového městečka, v němž se od letošního léta bude po tři roky hrát divadelní představení Poklad na Stříbrném jezeře, což je nejslavnější z příběhů o apačském náčelníkovi Vinnetouovi a jeho bílém bratrovi Old Shatterhandovi.

Na scéně neschází nejen kopie budov, ale i nově dokončený obří umělý vodopád, který bude mít na koncertech Western Symphony premiéru coby pomyslná třešnička na dortu pro diváky.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Westernové městečko Boskovice

Reklama

Související témata:
Pražský filmový orchestr
Western Symphony

Výběr článků

Načítám