Hlavní obsah

TV tip: Příběh žraloka, zločin s Blanchettovou i S tebou mě baví svět

Novinky, Stanislav Dvořák

Na předvánoční víkend přichystaly televize nejeden film, který stojí za pozornost. Pobaví animovaný Příběh žraloka i česká komedie S tebou mě baví svět. Na temnější strunu zahraje Téměř dokonalý zločin s Cate Blanchettovou.

Článek

Téměř dokonalý zločin

Zločin na americkém maloměstě: sympatická Annie Wilsonová s darem mimosmyslového vnímání a postižený kluk Buddy stojí proti buranům, kteří nejdou pro ránu daleko, a nedůvěřivému šerifovi. Díky svým vizím navede Annie policii k tělu zavražděné dívky, ale není to podvod? Je snad sama do vraždy zapletena?

V nadprůměrně natočeném psychologickém filmu z roku 2000 zazářila v hlavní roli Cate Blanchettová. Režie Sam Raimi.

(Téměř dokonalý zločin, Prima Pá 22:15)

Pasti, pasti, pastičky

Architekt Petr a zkorumpovaný poslanec Dohnal znásilní mladou veterinářku Lenku. Ta ale zosnuje bizarní pomstu. Oba uspí a pak je profesionálně vykastruje. Velmi černou komedii natočila v roce 1998 režisérka Věra Chytilová. V hlavních rolích Tomáš Hanák, Miroslav Donutil a Zuzana Stivínová.

(Pasti, pasti, pastičky Nova Pá 22:35)

Příběh žraloka

Upovídaná rybka Oscar touží po slávě a penězích a proto sází, ale většinou jen prohrává. Svému šéfovi už dluží pět tisíc škeblí a v okolí navíc řádí mafie žraloků...

Animovaná komedie z roku 2004 spojuje roztomilé postavičky s tématy klasických gangsterek. Natočili ji režiséři Bibo Bergeron, Vicky Jenson a Rob Letterman. Ryby namluvili Will Smith, Robert De Niro, Renée Zellweger, Jack Black, Angelina Jolie či Martin Scorsese.

(Příběh žraloka, Nova So 20:00)

S tebou mě baví svět

Komedii S tebou mě baví svět není třeba představovat. Patří dlouhodobě k nejpopulárnějším československým filmům vůbec. Příběh o třech rodičovských párech a šesti dětech natočila Marie Poledňáková už v roce 1983.

(S tebou mě baví svět, Nova Pá 20:00)

Anketa

O víkendu se určitě podívám na:
Téměř dokonalý zločin
11,2 %
Pasti, pasti, pastičky
5,9 %
Příběh žraloka
50,7 %
S tebou mě baví svět
32,2 %
Celkem hlasovalo 1769 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám