Hlavní obsah

Survivor 2024: Jak si vedou účastníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená reality show Survivor Česko & Slovensko se v únoru vrátila na televizní obrazovky s již třetí řadou. Moderuje ji opět Ondřej Novotný a vítěz si odnese výhru ve výši 2,5 milionu korun. Kde Survivor 2024 sledovat, seznam účastníků podle kmenů i rekapitulaci dílů najdete přehledně v článku.

Foto: Survivor

Logo Survivor Česko & Slovensko

Článek

Co se děje na ostrově

Pozor, následující pasáž obsahuje spoilery!

1. díl

Hned po příjezdu soutěžících na pláž moderátor Ondřej Novotný odstartoval první díl úvodním představováním soutěžících a obou kmenů Titánů (červený tým složený z veřejně známých osobností) a Lovců (modrý tým), poté následoval první souboj o nezbytné i luxusnější nástroje jako mačeta, hrnec nebo příbory. Klíčovým bodem souboje bylo rozdělání ohně, což se podařilo týmu Lovců.

Soutěžící se na pláži při stavění přístřešku sotva stihli navzájem poznat a už přišel první zvrat soutěže. Každý kmen musel vybrat jednoho hráče, kterého vyšle na tajnou misi. Titáni zvolili Piráta, Lovci Veroniku. Ty čekal vědomostní kvíz, který správně vyřešili a získali odměnu - každý jednu půlku skryté imunity, která dohromady tvoří plnohodnotnou imunitu a může být spárována i s polovinou imunity, která je ukryta na ostrově, kde kmeny pobývají. Oba se domluvili na strategii, že svým týmům neprozradí vše a fakt, že získali výhodu, si nechají pro sebe.

Zatímco Titáni se s Pirátovou verzí spokojili, kmen Lovců příběhu Veroniky, která si vymyslela nápovědu ke skryté imunitě, neuvěřil. Bandurko, Filip, Kristýna a Tomáš posléze taktizovali, že Veronika společně s Nikou jsou nebezpečné hráčky a při duelu by měly být první na řadě. Kmen Lovců navíc zasáhl kolaps Michaela, který byl v noci převezen do nemocnice.

2. díl

Ve druhém díle čekala soutěžící první výzva o imunitu, během které byl hráčům odtajněn příchod nových soutěžících. Tým modrých Lovců rozšířila Ráchel Karnížová a Jakub Bína, do týmu červených Titánů byl přiřazen investor v oblasti nemovitostí Radek Polomík a barmanka Kateřina Balounová. Mnohem vřelejšího přivítání se dostalo Ráchel a Jakubovi.

Boj o imunitu kmenu vyhrálo právě duo Ráchel a Jakub, tým Titánů tak putoval na kmenovou radu. Nejvíce skloňovaná jména potenciálních adeptů na vypadnutí byla Adéla a Ornella. O velký zvrat na kmenové radě se postaral Mikýř, který svou individuální imunitu předal Sebastianovi. Kmen následně jednomyslně hlasoval pro Adélu a Sebastian, protože měl individuální imunitu, musel Adéle vybrat soupeře. K překvapení všech do duelu poslal Mikýře se slovy, že to bylo Mikýřovým přáním. Ten v duelu, kde měli vyřešit skládačku, Adélu porazil. V nemocnici nadále zůstává lovec Michael, zda se do hry vrátí, není jasné.

3. díl

Další soutěž byla těsná, nakonec ale zvítězil kmen Titánů, který slavil první výhru po předchozích dvou neúspěšných hrách a zároveň se konečně dočkal křesadla na oheň. V kmeni Lovců převládá většinová shoda mezi hráči o vyřazení Jacka, ke kterému si nenašli cestu i kvůli jazykové bariéře.

Jana s Bandurkem však na pláži taktizovala o budoucím směřování hry a oba se shodli na tom, že by v ohrožení mohl být i silák Tomáš. Poté následovala soutěž o odměnu a otěže opět převzali Lovci. Pochutnali si na bagetě, vajíčkách a sýru. Titánům se ale nelíbilo nesportovní chování svých protivníků během soutěží. Na konci dílu se diváci dozvěděli, že se oba kmeny musely evakuovat kvůli nebezpečné bouři.

4. díl

Pořádné drama si pro diváky přichystal čtvrtý díl. V soutěži o imunitu opět prohráli Titáni a zamířili tak již podruhé na kmenovou radu. Individuální imunitu vyhrála Yenifer, což mnohým hráčům překazilo plány. Kmen se touto radou zdá se definitivně rozdělil na dvě aliance - jedna hlasovala pro Mikýře, druhá pro Denisu, jen Yenifer hlasovala pro Radka. Nakonec dostala Denisa o dva hlasy navíc a Yenifer, ke zklamání mnohých z kmene, k ní do duelu poslala Kateřinu. Ta na Denisu nestačila a opustila ostrov.

Na kmenovou radu dorazil také Michael, který byl lékařsky evakuován hned první den a strávil v nemocnici několik dní, dokonce podstoupil operaci. Na kmenovce se rozloučil s hráči a moderátor Ondřej Novotný Michaela překvapil Zlatým tiketem značícím jeho automatickou účast v příští sérii. Hru tak v jeden večer opustili hned dva hráči. Hádku pak na kmenovce rozpoutal konflikt mezi oběma kmeny, kdy především Tomáš a Filip z Lovců si vyříkávali osobní spory s Titány, nejvíce s Martinem Carevem a Martinem Prágrem.

5. díl

Pátý díl přichystal pro diváky dvě soutěže o odměnu. V první se hrálo o kávu, čaj a sušenky a v těsném souboji nakonec odešli jako vítězové Lovci. Ani odměna se ale na ostrově neobešla bez hádek, když si Jack popletl termosky a místo kávy, na kterou se těšil, nalil čaj a vytoužený kofein ani neochutnal. Jackovo chování i jeho výkony v soutěžích navíc stále více lezou na nervy ostatním hráčům z kmene Lovců.

Druhá soutěž dopadla dobře naopak pro Titány, kteří si pochutnali na obložených toastech. V obou kmenech rezonovala poslední kmenová rada a Titáni se zdá se nenávratně rozdělili na dvě aliance - jedna v čele s Mikýřem, druhá v čele s Martinem Carevem. Ivana navíc našla půlku skryté imunity, která tak s půlkou, kterou má Pirát, tvoří plnohodnotnou imunitu. Všichni v alianci se shodli, že ji v případě potřeby použijí kolektivně.

6. díl

Ornella z kmene Titánů se na ostrově potýkala se zdravotními problémy, a dokonce uprostřed noci omdlela, což bylo divákům prozrazeno již na konci pátého dílu. Skončila v péči lékařů a přestože ji propustili zpět do hry, Ornella se rozhodla ze hry odstoupit. Po emotivním rozloučení tak měli Titáni opět o jednoho hráče méně a o to víc chtěli vyhrát nadcházející soutěž o imunitu. Tu nakonec opravdu vyhráli a Lovci tak poprvé zamířili na kmenovou radu.

Během ní však Rachel i Iva pronesly, že si na ostrově uvědomily mnoho věcí a ve hře už vlastně nechtějí pokračovat. Individuální imunitu vyhráli Veronika a Filip, do duelu tak šli tři hráči. Kmen hlasoval pro Rachel, Filip předal svou imunitu Tomášovi, který do duelu poslal Jacka a Veronika hlasovala po domluvě pro Filipa. Během vyřazovacího duelu však bylo očividné, že Rachel se nesnaží a účelně chce souboj prohrát, což se také stalo a ostrov tak opustila. Bandurko našel nápovědu ke skryté imunitě, o kterou se podělil s Filipem. Ten informaci roznesl dál, půlku imunity našel a nechal si ji pro sebe, aniž by o tom Bandurkovi řekl.

7. díl

Sedmý díl nabídl tradičně dva souboje o odměnu v podobě jídla. V obou případech zvítězili Lovci, kteří tak mohli zahnat hlad zeleninou a těstovinami, naopak Titáni opět zůstali jen na minimu rýže a kokosech. V závěru dílu oba kmeny obdržely vzkaz, že na příští hře o imunitu si každý kmen zvolí dva hráče z druhého týmu. Lovci se shodli na volbě hráčů, kteří jsou nejsilnější v soubojích a nejvíce polemizovali nad Pirátem, Mártym a Mikýřem. Naopak u Titánů se zrodila myšlenka strategie, která by do budoucna napomohla mužům tím, že by si vybrali do svého kmene dvě ženy.

8. díl

Na začátku dílu, těsně před soutěží o imunitu, došlo na střídání hráčů. Kmen Titánů si jako první zvolil Kristýnu, ale poté, co Lovci vybrali Piráta a Mikýře, Titáni svou strategii změnili a namísto původně zamýšlené Jany nakonec ukázali na Tomáše.

Ve hře o imunitu měli Titáni v novém složení náskok, nakonec ale byli úspěšní Lovci a Titáni tak znovu zamířili na kmenovou radu. V souboji o individuální imunitu zvítězila Kristýna. V hlasování nejvíce hlasů obdržel Martin Carev a Kristýna mu do duelu poslala Denisu, která měla jen o jeden hlas na kmenovce méně. Z duelu vyšel jako silnější Martin a hru opustila Denisa.

9. díl

Dvě po sobě jdoucí soutěže o odměnu i tentokrát stály pro hráče za to. V první soutěžící bojovali o komfort v podobě polštářů či závěsných houpacích sítí, ale i jídla - brambor a fazolí. Po delší době se mohli z vítězství i komfortu a jídla radovat Titáni. Ve druhé hře byli znovu poraženi Lovci. Tým Lovců si tak na ostrov odnesl velké množství nejrůznějšího ovoce. Jeden z hráčů si navíc mohl dopřát po 22 dnech sprchu a osvěžující nápoj, Pirát vybral Janu.

Druhou soutěž o odměnu však zkalilo chování Bandurka a Piráta během hry, kdy naschvál na dráze zdržovali své protihráče, což nebylo proti pravidlům. To se poraženým Titánům, zejména Yenifer a Ivaně, ovšem nelíbilo. Takové chování označili za nesportovní. Nejvíce pak přitvrdil rozzuřený Radek, který nezkousl, že Bandurko své zdržování zaobalil do simulování zranění a Bandurkovi řekl, že po sloučení bude jeho největším nepřítelem. V kmeni Titánů pak rezonovala stará kauza, která zapříčinila rozdělení aliancí a hráči začínají spekulovat, zda za vším nestála namísto Denisy Yenifer.

10. díl

V pořadí páté hře o imunitu vyhráli s přehledem Titáni, Lovci však v soutěži prohráli schválně, protože Filip se kvůli stesku po rodině rozhodl ze hry odstoupit. V kmeni Titánů se hojně debatovalo o skryté imunitě. Jednu půlku má Ivana, druhou Pirát, který je nyní v kmeni Lovců. Další půlku našel Márty a s Ivanou se domluvili, že pokud Ivana vypadne, svojí půlku imunity mu dá pod podmínkou, že se nedostane do rukou Pirátovi. Háček je v tom, že obě půlky Ivany a Mártyho jsou stejné a nejdou spojit v jednu plnohodnotnou imunitu.

Na kmenové radě dostal netradičně prostor Sebastian. Oběma kmenům se svěřil o svém vztahu s otcem, který jeho i matku opustil, když se Sebastian narodil a který se Sebastiana snažil v posledních letech kontaktovat. Svěřil se také, že otec trpí rakovinou a na ostrově svůj postoj k celé věci přehodnotil a měl by udělat správnou věc. Pokud by se s otcem nerozloučil, do smrti by si to vyčítal. Ze hry tak za potlesku vestoje odstoupil.

Na kmenové radě Lovci hlasovali jednomyslně pro Filipa a Mikýř, který vyhrál individuální imunitu, zvolil jako duelanta Jakuba. Moderátor Novotný ovšem oznámil, že protože odešel Sebastian, duel se bude konat až po další hře o imunitu a duely budou dva.

11. díl

Soutěž o odměnu vyhrál tým Lovců. Slíben jim byl velký brunch, tedy vajíčka, wafle, hot dogy a další skvělá jídla. Úsměvy však Lovcům poklesly poté, co se dozvěděli, že každý dostane jen jedno jídlo a nemohou se mezi sebou dělit navzájem. Kdo co dostane rozhodoval Filip, který nejhorší položku, kokos, dal Jackovi. To Jacka naštvalo a v kmeni vznikla hádka, Jack dokonce naznačoval, že by za tím mohl být rasismus, i když se později snažil svá slova vzít zpět.

Druhá soutěž o odměnu byla Survivor aukce, kdy soutěžící za vyhrané žetony směli dražit několik položek nejen s jídlem. Mikýř vydražil dvouminutový telefonát s přítelkyní, Radek skóroval s kyblíkem KFC a Jack vyhrál výhodu - může získat odměnu, kterou vyhraje druhý kmen. Na ostrově Lovců našla půlku skryté imunity Nika.

12. díl

Po odchodu Sebastiana byli pro vyřazovací duel z minulé kmenové rady určeni Filip s Jakubem, kteří se tak nemohli zúčastnit hry o imunitu stejně jako Jack, jehož chování a zranění, kvůli kterému nemůže soutěžit, bylo nadále velkým tématem na ostrově. Lovci prohráli další souboj o imunitu a bylo tak jasné, že do „čtyřduelu“ půjdou výhradně Lovci. Ještě před hlasováním ale Jakub ve své řeči uvedl, že jeho zdravotní problémy s uchem jsou stále závažnější a ze hry tak odstupuje.

Kmen následně hlasoval pro Jacka a Bandurko, který vyhrál individuální imunitu, jako třetího do vyřazování zvolil Mikýře. Filip byl ale odhodlaný ve hře skončit, pravděpodobně z důvodu stesku po rodině, a tak se při soutěži ani nesnažil a vypadl. To ostatně přiznal posléze i moderátorovi Novotnému. Survivor tak přišel o dva hráče, kteří hru opustili ze zdravotních a osobních důvodů.

13.díl

V soutěži o odměnu se hrálo o doposud nejvíce jídla v podobě obrovské ryby mahi-mahi, kterou si i spolu s kořením vychutnal tým Lovců. Nálada v kmeni se po odchodu Jakuba a Filipa podle hráčů vyčistila a Jack se snaží být více nápomocný. Na ostrově našla další půlku skryté imunity Nikola, která má navíc ještě výhodu v podobě hlasu navíc. Hráči probírali strategii, podle které by se chtěli zbavit Bandurka a Veroniky. Druhou soutěž o odměnu, bagety a projížďku na koních po pláži, vyhráli Titáni.

14. díl

Ve hře o imunitu zvítězili Lovci a už tak méně početný kmen Titánů zamířil znovu na kmenovou radu. Na ostrově se Tomáš s Mártym a Kristýnou utvrdili ve své alianci a Radek žije v domnění, že má alianci s Tomášem a Kristýnou. Ačkoliv měla Yenifer výhodu v podobě zvrácení kmenové rady v případě prohry, nevyužila ji. Kmen poslal do duelu Ivanu a Márty jí jako soupeře zvolil Radka, který z duelu vyšel vítězně. Ještě před svým odchodem ze hry Ivana našla nápovědu k další půlce skryté imunity, v kmeni Lovců tuto nápovědu našel Bandurko.

15. díl

Tentokrát soutěžící hráli o vskutku velké odměny. První z nich byla mexická hostina s překvapením. Diváci se dočkali doposud nejtěsnější a podle moderátora Novotného také nejdelší soutěže, ze které si nakonec doslova o vteřinu dříve sáhli na vítězství Titáni. Protože Novotný sliboval k hostině i překvapení, Jack daroval Pirátovi svou skrytou výhodu k odměně, protože si myslel, že součástí hostiny budou i dopisy od blízkých, které Pirátovi slíbil. To se nestalo.

Druhá odměna byla velká jak ve smyslu zásob jídla pro celý kmen na delší dobu, tak především v podobě vytoužených dopisů. Hráčům šlo o vše a napětí bylo téměř hmatatelné. Ve finiši se v závěrečné fázi soutěže chopil otěží Bandurko a i přes prvotní náskok Titánů to vypadalo, že dopisy díky němu poputují k Lovcům. Bandurko však těsně před koncem chyboval a celý kmen to stálo vytouženou odměnu. Lovci neskrývali pachuť a výčitky vůči Bandurkovi. Na ostrově Titánů pak Márty našel čtvrtou půlku skryté imunity, má tak dvě plnohodnotné skryté imunity.

16. díl

Ve hře o imunitu Lovci drtivě porazili Titány. Yenifer sice svému kmenu odhalila výhodu, na základě které by mohla výsledek zvrátit a na kmenovku poslat Lovce, kteří by rovnou hlasovali pro jednoho hráče bez duelu, nakonec se ale Titáni rozhodli výhodu nepoužít. Na kmenové radě jednohlasně zvolili Radka, který tak konečně pochopil, že jeho aliance s Tomášem a Kristýnou je jednostranná. Kristýna s individuální imunitou mu za soupeře vybrala Martina.

Místo duelu však přišel zvrat. Moderátor Novotný vyzval duelanty, kteří si naslepo vytáhli šátek ze sáčku. Radek vytáhl modrý, Martin červený. Posléze se vybíralo nové složení kmenů, dalšího člena vždy vybíral poslední zvolený. Radek jako prvního zvolil Jacka z Lovců, Martin Tomáše z Titánů. Kmeny se nakonec příliš nepomíchaly. Lovci zůstali ve stejném složení, přišli však o Ivu a Bandurka a přidal se k nim Radek. Od Titánů odešel Radek a přibyli k nim Iva s Bandurkem.

Kmeny po promíchání členů
TitániLovci
MartinRadek
TomášJack
KristinaPirát
MártyMikýř
YeniferJana
IvaNikola
BandurkoVeronika

17. díl

Atraktivita odměn je stále vysoká. V první hře o odměnu hráči soutěžili o velkou barbecue hostinu s horami steaků, bramborové kaše a salátu. V opět těsném souboji byli rychlejší Lovci a stejná situace se opakovala u druhé soutěže, kde v napínavém finiši znovu pohořel Martin z Titánů a Pirát svou koncovkou vyhrál Lovcům hamburgery a zážitek v podobě plavání s delfíny.

U Lovců se ztracená Veronika po odchodu Bandurka snaží nalézt nové spojence, Jana s Nikou jí ale nevěří a důvěru ztratila i u Jacka, který se po čtyřiceti dnech jako poslední dozvěděl, že měla půlku skryté imunity. Také Radek poprvé od Veroniky slyšel, že Márty z Titánů má celou imunitu. U Titánů si spory vyříkávala Kristýna s Mártym a Martinem, kterým začíná vadit nevypočitatelná Yenifer.

18. díl

Hra o imunitu byla vytrvalostním soubojem, který s přehledem vyhráli Lovci. Titáni se na ostrově dohadovali, zda přesvědčit Yeni o využití její výhody (v případě prohry místo Titánů půjdou na kmenovou radu Lovci a vyhlasují jednoho hráče, který nebude mít nárok na duel). Dospěli k názoru, že si Yeni právě kvůli výhodě nechají, kdyby před sloučením bylo ještě jedno vyřazování, a následně probíhaly dohady, koho poslat do duelu.

Hlasy na kmenovce putovaly k Yenifer a Bandurkovi, který získal hlasů nejvíce. Ještě před přečtením hlasů však Pirát nabídl Ivě, která byla prohozena k Titánům, svou půlku imunity. Ta neměla žádnou moc, nakonec však se svou půlkou skryté imunity vyrukovala Nika, která o své výhodě doposud nikomu neřekla a odhalením si tak dala terč na záda. Spojenou imunitu Pirát zahrál pro Ivu, která ji však odmítla. Stalo se tak poprvé v historii českého Survivora. Imunita však i přesto propadla, aniž by měla využití. Tomáš nakonec skutečně poslal do duelu Ivu, která prohrála s Bandurkem.

Soutěžící Survivoru 2024

Československá verze reality show je koncipována jako souboj celebrit s neslavnými hráči. V předešlých řadách diváci mohli držet palce například fotbalistovi Petru Švancarovi, modelce Andree Bezděkové nebo hercům Václavu Matějovskému a Ivě Pazderkové.

Kmen TitánůKmen Lovců
Ornella KoktováMichael Skalický
Ivana JirešováJack Hamid
Martin PrágrJakub Bína
Sebastian NavrátilIva Skupnik
Denisa DvořákováMartin "Bandurko" Husár
Yenifer CaoJana Zicklerová
Adéla KrejdlováFilip Křížek
Martin CarevNikola Kabátová
Radek PolomíkVeronika Saundholzová
Kateřina BalounováSamuel "Pirát" Krištofič
Kristina Alexandra HrbkováMartin "Mikýř" Mikyska
Tomáš RysRachel Karnižová

Kdy a kde se vysílá Survivor 2024

Třetí řada drsné reality show odstartovala v úterý 27. února 2024, a to s předstihem na placeném portále Voyo. TV Nova a Markíza odvysílají každý nový díl vždy s týdenním zpožděním, televizní diváci si tak na první díl museli počkat až do úterý 5. března. Vysílány budou dva díly týdně tak, jak tomu bylo v předchozí sérii, jen letos to bude v úterý a ve středu

Pravidla a o čem Survivor je

Myšlenka reality show vychází z originální verze amerického Survivora, který se natáčí již od roku 2000 a má za sebou přes 40 sérií. Československá verze má ale poněkud jiný koncept, má například jiná pravidla soutěžních duelů.

V reality show hráči budou muset zvládat fyzické, psychické i sociální výzvy. Nečeká je žádný život v luxusu, žít budou na pustém ostrově v Dominikánské republice bez moderních a komfortních výdobytků a s velmi omezeným přísunem jídla. K tomu navíc ještě musí soutěžit ve fyzicky vyčerpávajících soutěžích, nejprve týmy proti sobě, poté dojde k tzv. sloučení a každý hráč již hraje individuálně.

Nejde ale jen o to „přežít“ na pustém ostrově. Smyslem hry je udržet se ve hře především díky svým sociálním dovednostem, tedy získat si důvěru a sympatie ostatních hráčů, aby pro vás nehlasovali na kmenové radě. Pravděpodobně se přitom hráči nevyhnou lhaní a podrazům.

Výraznou pomocí je pak získání imunity, kdy pro vás nikdo nemůže hlasovat, a vy tak nemůžete vypadnout ze hry. Imunitu lze získat výhrou v soubojích nebo ji najít skrytou někde na ostrově. Po každém souboji následuje zmíněná kmenová rada, na které hráči tajně hlasují, kdo další vypadne ze hry. Ten si následně volí svého soupeře do duelu, kde má ještě šanci na záchranu, a naopak může svou výhrou vyřadit někoho, kdo ani nedostal hlasy na kmenové radě.

Klíčovou zápletkou celé hry je, že o vítězi rozhodují vyřazení hráči. Vyřazování protihráčů je proto velice ošemetné, protože na jednu stranu se je snažíte vyhodit, zároveň ale na konci budete potřebovat jejich hlas.

Survivor Česko a Slovensko je u konce. Kdo se stal vítězem druhé řady

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám