Hlavní obsah

Posádka Červeného trpaslíka i Bobby z Dallasu přistanou v Praze. Na Comic-Conu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku do neděle hostí Praha svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Festival popkultury Comic-Con Prague přivítá řadu celebrit. Patří k nim hvězdy z Červeného trpaslíka, Star Wars, Hvězdné brány či Harryho Pottera.

Oficiální aftermovie Comic-Con Prague 2023Video: Comic-Con Prague

 
Článek

„Snažíme se o to, aby byl každý z ročníků Comic-Conu pro návštěvníky jedinečným zážitkem… Program obsahuje víc než pět stovek pořadů. A přibyla na něj jména, která potěší spoustu fanoušků. Ať už třeba Kevin Sorbo, jehož proslavila role ve filmu Herkules a Amazonky a následně v seriálu Herkules, nebo Michael Ironside, významný herec s více než 270 filmovými a televizními rolemi, známý zejména jako herec zloduchů a antihrdinů,“ slibuje za organizátory Pavel Renčín.

Nebude chybět ani Patrick Duffy, jehož znají čeští diváci mimo jiné ze seriálů Dallas a Krok za krokem.

Pražský festival popkultury Comic-Con Prague slaví páté výročí. Pro fanoušky přidává celé patro navíc v pražském O2 universu či sochu Všemocného Bowsera postavenou z kostek lega.

Pro návštěvníky je díky rozšíření prostor připravená jedinečná interaktivní gamingová zóna a Treasure hunt s lákavými cenami, to vše o rozloze přes 350 m2

Na své si přijdou i fanoušci technologií v Technologické zóně, která se taktéž oproti předchozím ročníkům rozrostla. Fanouškovský program bude probíhat ve 12 speciálních minisálech, zaměřených na žánry future, asian, wizzard, thron, comics a další. Nebudou chybět ani herní turnaje nebo různě zaměřené výstavy.

Dana Drábová i armáda

Program ozdobí, stejně jako každý rok, i soutěže cosplayerů. Díky zvětšení prostor se dostane také na serióznější akce, třeba na vystoupení Dany Drábové, která dokáže propojit informace o jaderné energii s komiksovým světem, nebo speciální expozici Armády ČR.

„Návštěvníci se mohou těšit nejen na vojenskou techniku a hi-tech vybavení, ale hlavně na setkání s našimi výsadkáři, piloty a leteckými návodčími,“ říká plukovnice Iva Bednářová.

FOTO: Comic-con do Prahy přilákal hvězdu Fantastických zvířat a oslavil 40. výročí Návštěvníků

Kultura

FOTO: Komiksoví hrdinové vzali Prahu útokem

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám