Hlavní obsah

Toxique vyjíždejí na turné se čtyřmi nominacemi na Anděla

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už dopadne udělování cen Anděl v březnu jakkoliv, skupinu Toxique můžeme považovat za český objev roku 2008 už nyní. Nedlouho po Andělech, 17. dubna, odstartují ve Zlíně své DeTox jarní turné, které zakončí 22. května v Úněticích u Prahy.

Foto: RGM - Jan Faukner, Právo

Skupina Toxique

Článek

Skupina na začátku roku 2008 překvapila vyspělým debutem na pomezí funku, brit-popu a souljazzových náladovek s acid příchutí. Uvolněná a nemonotónní rytmika, drobná sóla na klávesy a kytaru a velmi zapamatovatelný zpěv Kláry Vytiskové přibližuje desku jejich světovým vzorům, jako jsou Amy Winehousová a Stevie Wonder.

Skupinu Toxique tvoří kromě Kláry Vytiskové kytarista Patrick Karpentski, klávesista Viliam Béreš, baskytarista Jan Lstibůrek a bubeník Roman Vícha

Už loni se v televizi představili v národním kole Eurovision Song Contest a v hudebních cenách Žebřík byli vyhlášeni za objev roku. Natočili také videoklip Two Sides, který bodoval v televizních pořadech (a jako skladba v rádiových žebříčcích).

Toxique – Jarní DeTox turné 2009

17.4. Zlín, klub Golem

24.4. Bechyně, Kulturní středisko

25.4. Český Krumlov, klub Antré

29.4. České Budějovice, Solnice

5.5. Praha, Akropolis

14.5. Ústí nad Labem, Národní dům

16.5. Jablonec nad Nisou, klub Na Rampě

20.5. Plzeň, Anděl cafe bar

22.5. Únětice, Kravín – GRAND FINALE

Bruselský balet dokonce použil pro své taneční představení Barbie pět skladeb Toxique a DIVA records připravuje turné po Belgii a vydání debutového alba v Belgii, Holandsku a Španělsku. Na českém turné slibují Toxique i nové skladby a překvapení, kterými kapela nikdy nešetří. Podrobnosti a videoklipy najdete na adrese www.toxique.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám