Hlavní obsah

Tipy Martiny Balogové

Právo, jaš, kč, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Martina Balogová, která postoupila v soutěži Česko hledá SuperStar, uvádí, co ji zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou výstava architekta Ladislava Lábuse, představení z dílny Malé komorní scény městského divadla Krepsko Nejmenší žena na světě a album zlínské skupiny Flood.

Foto: Markéta Hanušová

Přírodovědec Jiří Kopecký beseduje v Kreslírně broumovského kláštera o Geologii a speleologii Broumovska.

Článek

Tipy Martiny Balogové

Čtu: Většinou si kupuji časopis Spy. Knížky nečtu, věnuji se spíš hudbě.

Poslouchám: Christinu Aguileru, Chaku Khan, George Bensona a další.

Viděla jsem: Nádherný byl Armageddon, strašně mě dojal, brečela jsem. Líbil se mi i film Pretty Woman.

Krepsko: Nejmenší žena na světě

Pražské Divadlo Alfred ve dvoře uvede 7. 4. ve 20.00 premiéru hry Nejmenší žena na světě, jež je inspirována osudy skutečné nejmenší ženy Lucie Zarate (1864 -1890). Veselo - morbidní představení je z dílny Malé komorní scény městského divadla Krepsko. Nepoužívá jazyk jako způsob sdělování, ale nejde o pantomimu, nýbrž o hravý a vizuální pokus dotknout se představivosti diváků a oživit jejich víru v iluzi. Autorem námětu je Finka Linnea Happonen, dále hrají Petr Lorenc, Radka Mizerová, Anna Polívková, Robert Smolík, Petr Vaněk.

Divadlo Alfred ve dvoře, 7. - 9. dubna

Flood: Drivera

Dobré tři roky trvalo, než debutové album zlínské skupiny Flood, Drivera, přišlo na svět. Neustále hledala nové zvukové inspirace, předlouho měnila aranže, aby nakonec nahrála počin, který se ani trochu nepodobá rockovým artiklům české provenience. Inspirovala se tzv. stoner rockem, dřevním způsobem prezentace tvrdosti šedesátých a sedmdesátých let. Zkusmo nabízí i melodii, ovšem akorát tak aby bylo zřejmé, že na ní album nestojí.

Redblack, 46:12

Ladislav Lábus

Pražská Galerie Jaroslava Fragnera představuje jednoho z nejvýraznějších současných českých architektů, Ladislava Lábuse. Jeho jméno bylo v poslední době skloňováno zejména v souvislosti s rekonstrukcí pražského paláce Langhans ve Vodičkově ulici. Lábus s týmem architektů za ni loni získali Grand Prix Obce architektů udělovanou za nejlepší stavbu vzniklou v uplynulém roce na území České republiky. Výstava potrvá od čtvrtka do 16. května.

Galerie J. Fragnera Praha do 16. května

Reklama

Výběr článků

Načítám