Hlavní obsah

Tipy Joža Ráže

Novinky, Jaroslav Špulák, Barbora Hajná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jožo Ráž uvádí, co ho v poslední době v kultuře nejvíce zaujalo. Redakčním tipem je výběr debut zpěvačky Beyonce a sbírka básní Negropolis aneb Irracionálno dobyto.

Foto: Anna Kováčová

dorazil první účastník

Článek

Tipy Joža Ráže, zpěváka a baskytaristy Elánu

Čtu: Od své nehody moc nečtu, protože mám problém s očima.

Poslouchám: V autě rádio, a když mám jednou za rok čas, lehnu si v obýváku, dám si na gramofon velkou černou vinylovou desku skupiny Chicago a užívám si to.

Viděl jsem: V poslední době je podle mě světová filmová tvorba katastrofální. Nic výrazného jsem neviděl, snad jen Matrix Reloaded. Dobrá produkce, drahé efekty, ujde to.

Viki Shock: Negropolis aneb Irracionálno dobyto

Osmadvacetiletý pražský básník, prozaik a kolážista ve verších, které tikají zajímavě a divoce jako Dalího hodinky a který dokazuje, že surrealismus je nesmrtelný, navazuje poetikou nejen na tradici některých jiných spisovatelů (Prévert, Vian, Brautigan), ale i na vzorce současné postpostmoderní kultury. K tomu všemu mu nechybí záliba v manifestech, smysl pro humor, ironický pohled na svět, či zdravý odstup od všeho "nového".

Protis, 88 stran

Beyonce: Dangerously In Love

Beyonce Knowles je poslední ze ženské sestavy Destiny´s Child, která přichází se sólovým počinem. Její kolekce má zpočátku náladu jako na karnevalu v brazilském Riu, ovšem končí pevně zasazena do ospalého nočního baru v americkém maloměstě. Ona sama je snaživou, leč necharismatickou vokalistkou, a tak značná část desky stojí na výkonech rapujících hostů. Jelikož je ale rap věc monotónní, stává se takovým i celé album. Možná bude Beyonce úspěšnější jako herečka ve filmu The Fighting Temptation, jehož premiéra je nachystaná na srpen.

Sony Music/Bonton, 69:06

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám