Hlavní obsah

The Offspring zůstávají stále mezi punkem a popem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pop-punkoví The Offspring sice mají doby své nejlepší slávy za sebou, pořád ale mají dost příznivců, což v úterý večer ukázalo zaplněné pravé křídlo Průmyslového paláce. Návštěvníci se dočkali energického vystoupení, ovšem občas nad punkovými kořeny převážila popová přímočarost.

Foto: Petr Horník, Právo

Koncert kapely Offspring

Článek

Koncert potvrdil, že The Offspring nepatří do starého železa, s energií sázeli jednu písničku za druhou, všechny měly tah, kytary byly pěkně nabroušené a refrény výrazné, možná až moc, takže skupina chvíli působila spíš jako bubble-gumová parta s ostřejšími kytarami, hrající pro středoškoláky.

Oproti deskám sice byli The Offspring bližší punku, ale ona dvojkolejnost byla místy dost patrná, asi nejvíc v Pretty Fly (For a White Guy) i přes rockovější sound než na albu. K výrazným melodiím ale měli Offspring vždy blízko. Už průlomové album Smash to ukázalo, například v Come Out And Play.

Foto: Petr Horník, Právo

Koncert kapely Offspring

The Offspring nikdy nezakládali svou tvorbu na vzteku, nýbrž na radosti z hudby, na energii a kvůli tomu na ně lidé chodí. Dokáží přicházet s chytlavými melodiemi, mají jasný tah na branku. V hale to je přijatelné, ale v klubu by už byl patrný kalkul. Na druhou stranu ale lze Dextera Hollanda a spol. pochopit, že jde touhle cestou. Pokud se někomu daří přicházet s tak chytlavými riffy a melodiemi, není divu, že se toho nevzdá.

70 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám