Hlavní obsah

The National vystoupí v pražském Divadle Archa

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Divadle Archa se ve středu od 20 hodin představí americká indierocková skupina The National. Přijede v rámci svého evropského turné k loňskému albu High Violet, jež je páté v její kariéře. Podle pořadatelů je pravděpodobné, že koncert bude vyprodaný. Posledních několik vstupenek je k dispozici v pokladně Divadla Archa.

Článek

The National jsou ve své tvorbě ovlivněni nejvíce punkem, country, folkem i popem. Na scéně bývají řazeni hned vedle momentálně slavných Kanaďanů Arcade Fire, držitelů poslední Grammy. Ve skladbách přinášejí atmosféru, hloubavé aranže, vše je velmi nenásilné a přirozené.

Aktuální album High Violet si získalo dobré recenze i skvělý ohlas fanoušků. V řadě zemí dosáhlo na zlaté prodeje, bylo nominováno na Brit Awards či MTV Performing Woodie.

Muzikanti podpořili v roce 2008 kandidaturu Baracka Obamy, jejich skladba Fake Empire byla neoficiální hymnou kampaně.

Reklama

Související témata:

Související články

The National vystoupí 17. srpna v Praze

Jedna z nejúspěšnějších amerických indie-rockových kapel The National se 17. srpna představí před českým obecenstvem. Koncert se uskuteční v pražském Divadle...

Výběr článků

Načítám