Hlavní obsah

Televizních cen Elsa se Nova nezúčastní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ročník televizních cen Elsa, které budou uděleny v přímém přenosu České televize v sobotu 30. října v pražské Lucerně, se musí obejít bez účasti pořadů TV Nova. Nominace pořadů Novy totiž proběhla bez souhlasu vedení televize, a ta se proto Elsy nezúčastní. Uvedla to ve středu.

Foto: Petr Hamerník, zoo Praha

Varanovec bornejský

Článek

"Řekl jsem jasně předsedovi akademie Petru Vachlerovi, že považuji nominace za nekorektní, že se Elsy letos nezúčastníme. Máme zcela jistě konkurenceschopné pořady i v jiných kategoriích," řekl Právu generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Organizátor soutěže, Česká filmová a televizní akademie (ČFTA), nominoval do soutěže tři pořady Novy - Na vlastní oči v kategorii publicistické pořady, Tele tele v zábavných pořadech a americký seriál 24 hodin v kategorii hraný zahraniční pořad. Z 39 nominovaných pořadů je jich 35 z produkce České televize.

"Byl jsem proto nemile překvapen, když jsem se dozvěděl, že se pan Vachler o mém stanovisku na tiskové konferenci minulý týden vůbec nezmínil," dodal. Dvořák poznamenal, že Nova není proti soutěži jako takové, ale zúčastní se jí teprve, až budou jasně vymezeny žánrové kategorie.

ČFTA udělí ceny nejlepším pořadům odvysílaným na českých TV stanicích od září 2003 do srpna 2004 ve čtrnácti kategoriích, patnáctá je cena diváků.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlepší televizní pořady dostanou cenu Elsa

Na konci října budou poprvé uděleny ceny Elsa nejlepším televizním pořadům, uvedeným v programu tuzemských stanic. "Cílem je podpořit původní dramatickou...

Výběr článků

Načítám