Hlavní obsah

Symfonický Sting už brzy v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák Sting přijede ve středu 22. září s Královským filharmonickým orchestrem do pražské O2 Arény. Předvede průřez svou kariérou v symfonickém balení.

Článek

Sting vyjel na turné 2. června z Kanady a 3. září začíná jeho evropskou část. Na svém posledním albu Symphonicities, které bylo kritikou poměrně dobře přijato, předělal své vlastní slavné skladby od začátků skupiny The Police až po současnost.

Sting dal s filharmoniky hitům jako Roxanne, Every Little Thing She Does Is Magic nebo I Burn For You úplně jiný rozměr. Nešlo jen o přidání smyčců, což by nebyla příliš originální myšlenka, ale o skutečné přepracování. Mohutný a současně křehký zvuk přidává písním na tajemnosti, většina skladeb působí velmi uklidňujícím dojmem.

„Vystoupení, jak s Chicago Symphony Orchestra, tak s Philadelphia Orchestra, byla opravdu vrchol mé kariéry. Jsem nadšen možností koncertního turné s Royal Philharmonic Concert Orchestra, v rámci kterého se naskýtá možnost práce s novou paletou hudebních barev, mohu znovu pracovat a objevovat písně, které byly kostrou mých živých vystoupení po více než třicet let,“ řekl k tomu sám Sting.

Vstupenky na koncert se prodávají za 1350 až 2450 korun v síti Sazkaticket.cz.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám