Hlavní obsah

SuperStar: co přijde po soutěži

Právo, Jaroslav Špulák

V neděli v noci se rozhodne, zda českou SuperStar bude Aneta Langerová anebo Šárka Vaňková. Šanci uspět na tuzemské scéně však mají i další finalisté, kteří už titul nezískají, byť pozornost se soustředí na vítězku. Ta vydá v září debutové album a v říjnu by měla vyrazit na turné.

Článek

"S vítězem i s kýmkoli dalším z finalistů plánujeme dlouhodobější spolupráci při vydání několika dalších alb," konstatoval jeden z porotců, ředitel české pobočky vydavatelství BMG Milan Herman pro ČTK. "Jsme ale ještě před finálovým večerem, proto nemohu říkat, s kým přesně budeme spolupracovat."

Firma, která za soutěží stojí, má opci na účastníky. Milan Herman hovořil nejprve o pěti, poté o čtyřech deskách. Rozhodnout se bude muset do tří měsíců po skončení soutěže. Potom zpěvákům skončí s BMG smlouva a budou se na ně moci vrhnout jiné gramofirmy.

Všech deset finalistů se na pódiu opět potká v pražském Sky Clubu Brumlovka v neděli. Začínající hvězdy české pop music zazpívají na dvou koncertech v pražské Sazka Areně, které se uskuteční po skončení soutěže 24. a 25. června.

Koncert je spojen s vydáním kompilačního alba s písněmi ze soutěže, které se na pultech objeví 21. června. Každý z finalistů na ně nazpíval jednu píseň, některou z těch, s nimiž soutěžil. Bonusem bude další společná skladba všech zúčastněných. Zatím vyšel jen singl s písní Veď mě dál, kterou nazpívala finálová desítka.

Jeden z účastníků se už pokusil z fenoménu soutěže těžit, 7. června vyšlo album zpěváka a herce Martina Hranáče (21) Nejsem superstar. V soutěži se nedostal ani do postupové stovky.

Reklama

Výběr článků

Načítám