Hlavní obsah

Sting vydal akustickou verzi písně Rusové. Bohužel je zase aktuální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V devadesátých letech zněla Stingova píseň Russians (Rusové) staře, jako vyčpělý pozůstatek studené války. Nikdo netušil, že v roce 2022 bude aktuální. Sting nyní vydal její novou benefiční verzi, která má pomoci trpící Ukrajině.

Foto: Profimedia.cz

Sting

Článek

Sám Sting uvedl, že ho nikdy nenadlo, že písnička bude ještě relevantní. Jde o song z debutového solo alba The Dream of the Blue Turtles, které vydal v roce 1985. Autor v ní reaguje na hrozbu jaderné války a doufá, že Rusové mají taky rádi své děti.

Zpěvák nedávno uvedl, že už nikdy neodehraje koncert pro nikoho spojeného s režimem Vladimira Putina. V roce 2016 vystoupil na svatbě syna ruského miliardáře Michajla Gucerijeva. Nebyl ovšem žádnou výjimkou, podobné „kšefty“ dříve brala řada slavných západních umělců.

Sting už dnes na svou písničku Russians nevlastní práva. Všechna totiž prodal firmě Universal Music Group (UMG). Podobně prodali práva na svou tvorbu Bob Dylan, Bruce Springsteen, David Bowie, Tina Turner, Shakira a další.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám