Hlavní obsah

Štěpán Kozub změnil vzhled kvůli hororu Hrana zlomu

Novinky, Lenka Hloušková
Aktualizováno

Několik kilogramů ze své váhy obětoval Štěpán Kozub kvůli hlavní roli v novém českém filmu Hrana zlomu. Známý herec si nechal také dorůst vlasy, tak jak to předepisoval scénář. Snímek na pomezí hororu a thrilleru – označovaný tvůrci za „temnou příběhovou mozaiku“ – se nyní natáčí především na severní Moravě.

Foto: 4press

Štěpán Kozub v hororu Hrana zlomu.

Článek

Režisérem filmu je Emil Křižka, autor krátkometrážního hororu Ruchoth Raoth, jenž s Kozubem spolupracuje podruhé. První jejich počin vynesl ostravskému herci v roce 2018 hlavní hereckou cenu na festivalu nezávislých hororových filmů v Las Vegas.

Kvůli aktuálnímu snímku se Kozub s Křižkou scházel skoro rok, než se vůbec začalo točit.

Foto: 4press

Herec Štěpán Kozub a režisér Emil Křižka.

Divák bude v příběhu sledovat dvě nefunkční rodiny v hluboké vztahové krizi. Ty propojí nečekané dramatické okolnosti, které je dostanou na pomyslnou „hranu zlomu“, ze které ovšem není cesty zpět.

Foto: 4press

Petr Panzenberger a Pavla Gajdošíková.

Další role v Hraně zlomu dostaly hlavně neokoukané televizní a filmové tváře, jako jsou Alena Sasínová-Polarczyk, Pavla Gajdošíková či Petr Panzenberger.

Foto: 4press

Petr Panzenberger v Hraně zlomu.

Natáčení snímku začalo v uplynulých dnech. Probíhá především v Ostravě a v Rožnově pod Radhoštěm. Horor, jak tvrdí tvůrci, chce lidem dokázat, že i v Česku umíme podobný žánr dělat.

Jeho režisér Emil Křižka, původním vzděláním kamenosochař se zálibou v symbolismu a surrealismu, zároveň výtvarník, si zakládá na specifické vizuální atmosféře připomínající zfilmované horory Stephena Kinga. K navození nepříjemné, tísnivé a napínavé atmosféry tak dopomůžou i speciálně vyrobené rekvizity, pečlivě vybrané dekorace a audiovizuální efekty.

Snímek vstoupí do českých kin na jaře roku 2021.

Reklama

Související články

Vítězi pandemie jsou Ostraváci na mizině

Co se stane, když se zavřou divadla? Někteří herci začnou šít roušky, jiní začnou prodávat v supermarketech, další vsadí na to, co umí: na hraní. V době...

Výběr článků

Načítám