Hlavní obsah

StarDance začne letos už 8. října

Právo, Jana Perglerová

Letos již poosmé začne Česká televize (ČT) vysílat přímým přenosem diváky oblíbenou taneční soutěž StarDance. Soutěží v ní deset párů a divákům poprvé předvedou své taneční schopnosti v sobotu 8. října z největšího ateliéru pražských filmových studií Barrandov. Vítěze budeme znát v sobotu 17. prosince. Deník Právo je mediálním partnerem pořadu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Taneční dvojice Jana Plodková a Michal Padevět

Článek

Za dobu trvání se televizní taneční soutěž stala oblíbenou u diváků a vyhledávanou u profesionálních tanečníků. Stala se fenoménem. „Fenoménem je takový pořad, který se na obrazovku stále vrací,“ míní generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Podle něj je StarDance fenoménem proto, že jde o pořad živě vysílaný, ve kterém se diváci mohou ztotožnit se soutěžícími, „Vzbuzuje velké emoce, loni soutěžící Lukáš Pavlásek rozdělit národ. Důležité také je, že se pořad dostal i mimo obrazovku a po jeho vysílání vždy vzroste zájem o tančírny a výuku tance,“ poznamenal Dvořák.

Soutěžní dvojice
CelebritaProfesionál
lyžař Ondřej BankKamila Tománková
herečka Miluše BittnerováMichal Necpál
zpěvačka Anna K.Marek Hrstka
herečka Kristýna LeichtováVáclav Masaryk
herec Zdeněk PiškulaVeronika Lálová
herečka Jana PlodkováMichal Padevět
kuchař Emanuele RidiLucie Hunčárová
mistryně světa v aerobiku Olga ŠípkováMarek Dědík
fotbalista Ladislav VízekEva Krejčířová
herec Roman ZachAndrea Třeštíková

Novinkou letošního ročníku jsou již tři tematické večery. Jeden bude věnován českým a slovenským písničkám, druhý rockové hudbě a třetí filmovým melodiím, při nichž tanečníci předvedou současný scénický tanec.

Po loňském úspěchu se znovu zopakuje charitativní večer StarDance tančí pro Paraple. Loni poslali diváci během vysílaní a po jeho skončení prostřednictvím DMS dvanáct miliónů korun Centru Paraple pečujícímu o lidi ochrnuté po poranění míchy. Na večeru zatančí soutěžní dvojice spolu s vozíčkáři.

Na zahajovacím večeru se představí sedm párů z přechozích sedmi ročníků StarDance, což je další novinka pořadu. Bohuslava Holubová napsala o soutěži výpravnou knihu nazvanou StarDance... když hvězdy tančí. Vyjde 14. října a 17. října se koná autogramiáda, na které se soutěžní páry podepíší návštěvníkům.

Porotci pořadu, v němž o postupu soutěžících rozhodují SMS od diváků, jsou stejní jako loni. Odborné hodnocení zazní od Tatiany Drexler, Zdeňka Chlopčíka, Jana Révaie a Radka Balaše. Zůstávají moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben.

Reklama

Výběr článků

Načítám