Hlavní obsah

Spice Girls ožily. Chystají film i oslavy třiceti let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačky slavné britské dívčí kapely Spice Girls opět spojily své síly. Nepracují zatím na nahrávkách pro nové album, ale na jiné produkci. Podle informací, které přinesl list The Sun, v současné době „pokročila jednání“ o natočení hudebního filmu, který bude pojednávat o věrném fanouškovi kapely a bude v něm jejich hudba.

Foto: Profimedia.cz

Spice Girls na koncertě v roce 2009 ve skotském Edinburgu, tenkrát byly na turné pouze ve čtyřech. Zleva Mel Brownová, Emma Buntonová, Geri Halliwellová a Melanie Chisholmová.

Článek

„Je to optimistický příběh o dospívání dítěte posedlého kapelou Spice Girls,“ řekl deníku The Sun jeden ze zasvěcených. Ve filmu by se měly objevit největší hity pětičlenné formace a pro fanoušky to prý bude opravdová lahůdka.

O produkci se má postarat britsko-australské studio See Saw Films. Projekt podporuje všech pět zpěvaček, tedy Geri Hornerová, Emma Buntonová, Melanie Brownová, Melanie Chisholmová a Victoria Beckhamová.

Podle informací se nicméně zpěvačky ve filmu neobjeví, dají jen tvůrcům k dispozici své hity. Podle The Sun jsou přesto z projektu velmi nadšené a potěšené scénářem, který si už přečetly. Nejaktivnější je Hornerová, která v dobách existence skupiny vystupovala pod pseudonymem Ginger Spice. „Pravidelně mluví s producenty. Opravdu chce, aby byl film hitem,“ dodal The Sun.

Server přitom zdůrazňuje, že inscenace se bude výrazně lišit od hudební komedie Spice World z roku 1997, která pojednávala o nabitém týdnu předcházejícím vystoupení hvězd v Royal Albert Hall v Londýně. Ačkoli byl film kasovním úspěchem, kritika k němu byla nemilosrdná.

Pokud nový snímek vznikne, snad bude také úspěšnější než nechvalně známý muzikál Viva Forever!, který byl kapele věnovaný. Premiéru měl na scéně londýnského West Endu v roce 2012. Následovaly však katastrofální recenze a finanční ztráta více než 5 milionů liber. Kvůli špatnému prodeji vstupenek bylo představení po několika měsících zrušeno.

V rozhovoru z roku 2016 členka skupiny Spice Girls Brownová přiznala, že se jí muzikál nelíbil, a uvedla, že to nebyl druh show, v kterou skupina doufala.

Pozvánka na Glastonbury

Chystaným filmem plány Spice Girls nekončí. The Sun tvrdí, že dámy plánují natočit i dokument o své kariéře. „Victorii bude příští rok padesát let a kapela oslaví třicáté výročí. Dívky hovořily o dokumentárním filmu, který by obsahoval dosud neviděné zákulisní materiály a nové rozhovory. Všech pět je v tom aktivních.“

Hovoří se také o tom, že Spice Girls dostaly na příští rok pozvánku, aby byly jednou z hlavních hvězd hudebního festivalu Glastonbury.

Tři alba

Spice Girls vznikly v roce 1994. Brzy se staly jednou z nejvýraznějších skupin na světové popové scéně, neboť hned první album Spice z roku 1996 bylo hitové. Svět také zaujala skutečnost, že v sestavě jsou pouze dívky.

Foto: Profimedia.cz

Spice Girls v devadesátých letech, v době největší slávy.

Úspěšná byla i druhá deska Spiceworld, jež vyšla po roce. Zatím poslední kolekce Forever z roku 2000 byla komerčně nejméně úspěšná. V tom roce také existence skupiny poprvé skončila.

V následujících letech se vracela nárazově. Její poslední comeback byl ohlášen v roce 2018, přičemž v roce dalším odstartovalo koncertní turné. Od té doby je kapela stále aktivní, rozpad neohlásila.

Informace o nahrávání nového alba zatím nebyly ani naplněny, ani potvrzeny, nicméně lze očekávat, že v roce třicátého výročí kapely (1994) k nějakým dalším aktivitám dojde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám