Hlavní obsah

Slovenští poslanci chtějí určovat mladým muziku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Slovenští poslanci chtějí omezit zveřejňování nevhodných kulturních děl pro mladé lidi do 18 let. Seznam má obsahovat literaturu, časopisy, muziku a skupiny, které jsou nevhodné pro mládež. Slovenští poslanci připravují také návrh zákona, na jehož základě bude moci mládež do 18 let navštěvovat noční bary a diskotéky pouze v doprovodu rodičů.

Foto: Profimedia.cz

Největší britská hvězda současnosti Amy Winehouse pije, fetuje a mluví sprostě. Dají si ji Slováci na černou listinu?

Článek

Seznam nevhodných děl pro mládež má určovat nový Dozorní úřad na ochranu dětí. Podle deníku Pravda však jeden z navrhovatelů zákona poslanec Ján Podmanický za vládní Smer - sociální demokracii s určováním vhodné muziky pro mladé nesouhlasí. "Hudbu bychom měli ze zákona vynechat," říká.

Zákon by měl obsahovat také zákaz prodeje erotických časopisů v novinových stáncích a na benzínových pumpách. V obchodních domech bude možné prodávat erotickou literaturu pouze ve zvláštní místnosti, do níž nebude mít mládež přístup. Odborníci přitom poukazují na fakt, že na internetu se mladí bez problémů dostanou i na stránky obsahující tvrdé porno.

Podle návrhu části vládních poslanců by se mohla mládež od 15 do 18 let zdržovat v barech a na diskotékách v čase od 23.00 do 5.00 pouze v doprovodu rodičů.

Provozovatelé klubů a diskoték bijí na poplach. "Vždyť mladí lidé tvoří 90 procent naši klientely. Pokud by měli chodit na diskotéku s rodiči, to raději nebudou chodit vůbec," domnívá se majitel jedné z bratislavských diskoték.

"Skončí to tak, že se budeme setkávat raději v přírodě nebo ve volných bytech. Opravdu si neumím představit, jaká by to byla zábava pod dohledem rodičů," říká Eva ze Střední hotelové školy.

Anketa

Pomozte slovenským poslancům a zvolte nejnemravnější muzikanty:
James Brown
1,1 %
Rolling Stones
1,3 %
Black Sabbath
3,3 %
Sex Pistols
3 %
Freddie Mercury
1,3 %
Guns N Roses
1 %
Amy Winehouse
5,8 %
Jimi Hendrix
1 %
The Doors
1 %
Bob Marley
1,5 %
Snoop Dog
4,3 %
Eminem
12,7 %
Michael Jackson
62,7 %
Celkem hlasovalo 7410 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám