Hlavní obsah

Skupiny Nebe a Mirai jsou na koncertním turné

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncertem v klubu Kotelna v Litomyšli odstartovalo minulý pátek podzimní turné skupiny Nebe a Mirai. Série dostala název Zajedenprovaztour.cz 2016 a každý koncert nabídne dvouhodinový set plný překvapení a prolínání obou kapel.

Foto: Lubica Martincová, Universal Music

Kapela Nebe je z Havířova.

Článek

Mirai a Nebe za sebou mají řadu živých vystoupení, zkušenosti z velkých i menších pódií, řadu singlů, které se několikrát probojovaly na přední příčky hitparád, či milionová zhlédnutí videoklipů na YouTube. Obě pocházejí z hudebně plodného podhoubí Moravskoslezského kraje (Nebe – Havířov, Mirai – Nový Jičín) a vyrostly téměř vedle sebe. Obě se navíc probojovaly do TOP 100 ankety Mattoni Hvězda Internetu 2016.

Foto: Universal Music - Petr Kozlík

Mirai pocházejí z Nového Jičína.

„S Mirai se známe už hodně dlouho, vlastně od našich kapelních počátků. Když řeknu, že jsme skoro jako jedna velká rodina, tak myslím, že mi dají za pravdu, že nepřeháním. Věci, co Mirai dělají, mě neskutečně baví a jsem jejich obrovský fanoušek. Vlastně jsme s myšlenkou společného turné už nějakou dobu koketovali, ale pořád jsme přemýšleli, jak to uchopit, aby to bavilo nás, diváky a zároveň to bylo něčím jedinečné,“ vysvětluje Petr Harazin, frontman kapely Nebe.

„V hlavě se nám hned usadila myšlenka společného turné. Nechtěli jsme ale mít dva běžné koncerty, kdy odehrajeme jeden, pak druhý a je konec. Fanouškům proto nabízíme jedinečný zážitek, na pódiu se prolínáme, doplňujeme, všichni musíme jet na dvě stě procent a táhnout za jeden provaz, aby to fungovalo,“ prozradil dramaturgii večera zpěvák Mirai Navrátil z kapely Mirai.

V sobotu 15. října se obě kapely představí ve Volyni.

Zajedenprovaztour 2016

15. 10. Volyně

21. 10. Vratislavice

22. 10. Ústí nad Labem

28. 10. Sušice 

29. 10. Sedlčany

1. 11. Brno 

2. 11. Olomouc  

4. 11. Děčín  

5. 11. Plzeň 

11. 11. Valašské Meziříčí

12. 11. Rychnov nad Kněžnou

18. 11. Opava

19. 11. Zlín

16. 12. Vrchlabí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám