Hlavní obsah

Skladba Jizvám skupiny Artmosféra si pro mastering zajela do Londýna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Artmosféra přichází s dalším singlem z připravovaného alba, které vzniká pod producentským dohledem Jana P. Muchowa. Píseň Jizvám zaujme moderním soundem, rytmickým melodickým leitmotivem, produkcí a výrazným českým textem s jasným sdělením. V neposlední řadě i obohacením vokálů o ženský soprán.

Artmosféra v klipu k písni JizvámVideo: archiv kapely

 
Článek

Jizvám je skladba, která si pro mastering zajela do Londýna k Timu Debneymu, v hudební branži známému díky spolupráci s Keane, Kasabian nebo Lily Allen.

Pop-rocková hudební skupina Artmosféra vznikla v roce 2011 a její domovskou scénou je Lysá nad Labem. Uskupení muzikantů hraje výhradně vlastní tvorbu, a kromě mnoha koncertů za sebou má účast na řadě hudebních festivalů včetně Rock for People, Colours of Ostrava, Smetanovy Litomyšle, Votvíráku nebo Sázavafestu.

Debutové album V zrcadlech vydala už rok po svém vzniku. V roce 2016 pak vydala druhou, prozatím poslední desku Červenej nos. Na kontě má sedm videoklipů.

Foto: archiv kapely

Kapela Artmosféra má novou skladbu i s klipem.

Z kapelní dílny vzešla muzika k projektům Srdcerváči a Žiju pro hokej. V roce 2021 se na televizních obrazovkách v seriálu Kukačky objevili v roli hudebníků členové Artmosféry Milan Chlup a Vít Blažek. V plném složení pak pro tento seriál České televize, který byl nominován na Českého lva, nahrála kapela několik skladeb.

Písně nazpívala Jitka Čvančarová, v jedné z nich si na housle zahrál i Jan Hrubý. Ke spolupráci Artmosféru přizval hudební skladatel David Solař, jenž k seriálu zkomponoval hudbu.

V říjnu 2021 měla v kinech premiéru komedie Láska na špičkách. K filmu společně s Janem P. Muchowem napsal hudbu frontman Martin Blažek. Ve snímku zazní i úspěšná kapelní písnička Ke štěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám