Hlavní obsah

Shakira doplatí miliony eur na daních. Vyhne se možnému vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolumbijská popová hvězda Shakira se v pondělí u barcelonského soudu dohodla se španělskými úřady. Vyhne se tím soudnímu procesu, který řeší její nedoplatky na daních z příjmů z let 2012 až 2014. Konkrétně šlo o 14,5 milionu eur (zhruba 356 mil. Kč). Zpěvačka tvrdí, že k dohodě ji přiměly „osobní, emoční důvody“.

Zpěvačka Shakira před soudem v BarceloněVideo: AP

 
Článek

V rámci dohody přijala obvinění a pokutu ve výši poloviny dlužné částky, tedy více než 7,3 milionu eur (zhruba 179 mil. Kč). Souhlasila také s pokutou, která dosáhne 438 000 eur (téměř 11 mil. Kč).

Soudní proces, jenž začal v pondělí a během něhož mělo být v následujících týdnech vyslechnuto více než 100 svědků, byl tak odvolán po pouhých osmi minutách, jak mimo jiné informoval web ABC News.

Smírné řešení kauzy, která se táhla pět let, umožní zpěvačce vyhnout se možnému až tříletému vězení. Nicméně, jak záhy dodala, vinna se stále necítí. Jen místo toho, aby se „snažila hájit svou nevinu“, se raději bude věnovat kariéře a dětem.

„Dospěla jsem k závěru, že výhra není vítězstvím, pokud je cenou za to, že vás připraví o tolik let života,“ zmínila v prohlášení pro média.

Ženy v převaze. Na MTV Video Music Awards kralovaly Taylor Swift a Shakira

Kultura

Shakira stane před španělským soudem, hrozí jí 8 let žaláře

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám