Hlavní obsah

Sex Pistols vyrážejí na turné, zahrají i na Slovensku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PIEŠŤANY

Legendární anglická punková skupina Sex Pistols vyrazí v létě na evropské turné. V jeho rámci vystoupí i na slovenském festivalu Hodokvas v Piešťanech. Kapela se představí první den festivalu v pátek 4. července.

Článek

Vystoupí v klasické sestavě se všemi členy, kteří se účastnili natáčení slavného alba Never Mind The Bollocks, tedy s Johnhym Rottenem u mikrofonu, kytaristou Stevem Jonesem, bubeníkem Paulem Cookem a baskytaristou Glennem Mattlockem, kterého později nahradil Sid Vicious. V tomto složení hrála už v polovině devadesátých let, kdy se v rámci turné k dvaceti letům punku představila i v Praze.

Skupina vystoupí během léta jen na několika málo festivalech, nejprve 13. června v na Novarocku v rakouském Nickelsdorsfu, o den později na legendárním festivalu Isle of Wight. Dále se představí ve Skotsku, v Holandsku, Belgii, Švédsku, Srbsku a Portugalsku.

Turné je očekávané, o plánech Sex Pistols vyrazit na šňůru hovořil už před rokem a čtvrt baskytarista skupiny Glen Mattlock. "Ano, uvažujeme o něm, jsme v kontaktu. Mělo by se uskutečnit ke třiceti letům od vydání našeho prvního alba," sdělil tehdy Novinkám. Loni v listopadu však kapela odehrála jen několik koncertů v Británii.

Sex Pistols jsou další punkovou kapelou, která se na Hodokvasu představí, již tam hráli například The Exploited, The Adicts nebo Marky Ramone.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex Pistols odehrají sérii koncertů

Punkové legendy Sex Pistols zahájí v listopadu sérii koncertů v Londýně. Původně se nechali přemluvit jen k jednorázovému vystoupení k 30. výročí desky Never...

Výběr článků

Načítám