Hlavní obsah

Série Hudba na vinicích bude pokračovat

Právo, Jaroslav Špulák

David Koller, Mig 21, Tomáš Klus, Mirai, Anna K., Pokáč, Monkey Business, Ewa Farna, Miro Žbirka, Michal Hrůza, Janek Ledecký, Ben Cristovao, Xindl X, Bratři Ebenové, Jelen a další se představují v programu putovní koncertní série Hudba na vinicích. Začala v květnu a potrvá do září.

Foto: Foto Hudba na vinicích

Pódium ve vinařství Lahofer. Na scéně vystupuje David Koller s kapelou.

Článek

„Návštěvnost je v průměru šest set lidí na koncert, přičemž na každé zastávce je vždy jedno samostatné vystoupení. Od diváků máme velmi dobré ohlasy, stejně tak od kapel,“ řekl Právu Tomáš „Jugi“ Staněk, organizátor akce.

Vystoupení v druhém ročníku hostí vinařství Sonberk v Popicích u Mikulova, Chateau Valtice, Johann W v Třebívlicích, Lahofer ve Znojmě a Zámecké vinařství Bzenec.

„Na vinicích Lahofer a Sonberk se hraje již druhým rokem. Prvně jmenovaná je architektonicky velice zajímavá, v Sonberku jsou zase koncerty přímo na kopci uprostřed vinice a lidem se během večera naskýtá nádherný pohled na západ slunce,“ konstatoval Staněk.

Největší návštěvy zatím měly koncerty Mig 21, Davida Kollera, Mirai a Tomáše Kluse. Podle Staňka však všichni účinkující hovoří o tom, že by se na akci v příštím roce rádi vrátili.

„Naplňuje nás to nadějí, že Hudba na vinicích nebude takříkajíc covidový projekt, ale zůstane na české scéně i v budoucnu. Budeme však nejspíš řešit změnu hracích dnů. Pokud budou příští rok festivaly, lze očekávat, že kapely budou preferovat hraní na nich. Proto bychom se asi s koncerty na vinicích posunuli například na středy a čtvrtky. Pokračovat určitě chceme, protože cítíme zájem od kapel i diváků,“ vysvětlil Staněk.

Na místech, kde se hraje, mají diváci i muzikanti samozřejmě k dispozici dobré víno. Staněk nicméně vzpomněl zajímavost, kterou pořadatelům připravila skupina Monkey Business.

„Každá kapela má na pořadatele požadavky týkající se občerstvení. Když je poslali Monkey Business, byl to velký zážitek pro všechny. Jsou totiž pro naši akci trochu neobvyklé. Přijali jsme je, přeposlali do vinařství Lahofer a tam byli poněkud zaskočeni. Monkey Business chtěli pít pouze vína zahraničních značek a také si přáli sud piva. Majitelé z Lahoferu nám pak řekli, že díky Monkey Business měli poprvé v historii ve vinařství naražený sud piva,“ dodal s úsměvem Staněk.

Vstupenky na koncerty stojí 490 Kč. Nejbližší naplánované se odehrají 29. července, kdy ve vinařství Lahofer zahraje Mig 21 a v Třebívlicích Jelen. O den později se v Sonberku představí Xindl X a v Třebívlicích Ben Cristovao.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám