Hlavní obsah

Senioři vyšetřují vraždy s úsměvem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elizabeth, Joyce, Ron a Ibrahim jsou čtyři přátelé, obyvatelé luxusní vesničky pro seniory v Coopers Chase. Mají jednoho společného koníčka, totiž detektivní práci. Právě proto si už před časem založili Čtvrteční klub amatérských detektivů, v němž se prostřednictvím archivních materiálů snaží rozkrývat dávno nevyřešené zločiny.

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Článek

Ovšem realita se vždy zvrtne a najednou se před nimi octnou zločiny právě spáchané, kterým je třeba tím spíš přijít na kloub. Tak je to i v románu Richarda Osmana Muž, který zemřel dvakrát, jenž získal svou audioknižní podobu v podání Jana Vlasáka a Libuše Švormové.

Ve vesničce se totiž z ničeho nic objeví dávný známý a partner Elizabeth ještě z dob jejího působení v tajných službách, který se tam potřebuje ukrýt a získat ochranu. Ve hře není nic menšího než krádež diamantů mnohamilionové hodnoty a do toho všeho je zapleten organizovaný zločin na britských ostrovech i americká mafie.

A potom přijde první vražda, která ale nebude tou poslední. To je ovšem mimořádná výzva pro čtyři staříky, kteří právě takové věci řeší s lehkostí a úsměvem. Je to pro ně ta pravá zábava a obrana proti nudě podzimu života.

Autor Richard Osman, dvoumetrový někdejší moderátor televizního pořadu BBC One Pointless a současně producent a spisovatel, vypráví příběhy čtveřice s nemenší lehkostí, vtipem a nadsázkou. Audiokniha Muž, který zemřel dvakrát je tudíž poslouchání především příjemné a zábavné.

Nevalí se jí potoky krve jako v severských thrillerech, ale nechybí jí napětí a překvapivé zvraty, bez kterých by detektivka nebyla detektivkou. Působivé je i podání obou hereckých protagonistů, kteří tak umně podtrhují poetické kouzlo a atmosféru románu, místy v  dobrém slova smyslu až naivního. V jejich podání už audioknižně vyšel předcházející Osmanův titul Čtvrteční klub amatérských detektivů a Muž, který zemřel dvakrát na něj plnohodnotně navázal.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Audiokniha: Čtvrteční klub amatérských detektivů - Richard Osman Richard

Reklama

Související témata:
Richard Osman

Výběr článků

Načítám