Hlavní obsah

Rolling Stones připomenou tajný koncert z roku 1977

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští Rolling Stones letos slaví šedesát let na scéně. Ani po takové době ale jejich aktivity neslábnou. Brzy vyrazí na koncertní turné a již 13. května vydají záznam koncertu, který se konal v březnu 1977 v torontském klubu El Mocambo jen pro tři sta lidí. Ti si přitom mysleli, že uvidí úplně jinou kapelu.

Foto: ČTK

Zpěvák Rolling Stones Mick Jagger na snímku z roku 1976.

Článek

Album El Mocambo 1977 obsahuje kompletní koncertní set z vystoupení Rolling Stones a tři bonusové skladby z předešlého večera, přičemž vše nově zmixoval Bob Clearmountain. Nahrávka vyjde digitálně i na dvou cédéčkách a čtyřech vinylových deskách.

V době těchto vystoupení byli Britové v plné síle, těšili se značné celosvětové popularitě a na kontě měli řadu úspěšných alb a singlů. Zažít tedy jejich koncert v malém klubu bylo snem každého fanouška.

Právě proto nemohla kapela ten, jenž se odehrál 5. března 1977, nějak moc propagovat. Návštěvníci získali vstupenky zdarma v soutěži lokálního rádia, přičemž to, že uvidí Rolling Stones, se dozvěděli až na místě.

Soutěžilo se totiž o lístky na vystoupení kanadské kapely April Wine, která měla v klubu El Mocambo celý týden nahrávat koncertní album. To alespoň tvrdilo rádio. Šťastlivci, kteří si vybrali účast na akci v pátek a sobotu, dostali dárek v podobě setu Rolling Stones.

April Wine vydali své živé album ve stejném roce pod názvem Live at the El Mocambo, zatímco na desku Rolling Stones z téhož pódia si fanoušci museli počkat pětačtyřicet let. Záznam z celých těchto vystoupení dosud nebyl k dispozici, čtyři skladby si ale našly cestu na kolekci Love You Live ze září 1977.

Chystané album lze brát také jako pozvánku na nedávno ohlášené evropské turné legendární skupiny. Začne 1. června v Madridu a nejblíže České republice kapela vystoupí 5. června v Mnichově a 15. července ve Vídni.

Reklama

Výběr článků

Načítám