Hlavní obsah

Rockový kytarista Bonfanti oceňovaný v Británii míří do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několikanásobný držitel prestižní Britské bluesové ceny Marcus Bonfanti zahraje poprvé v ČR 23. října od 21 hodin v pražském Vinohradském pivovaru.

Marcus Bonfanti: Give Me Your Cash Video: guitarlabel

 
Článek

Živelný vlasatý rockový kytarista s jižanskými kytarovými grify a pěkně nakřáplým hlasem vychází z blues, i když některé skladby jsou jednoduše klasický rock.

Spolupracoval třeba s Robertem Crayem, Chuckem Berrym, Jackem Brucem, Johnem Mayallem a The Straits.

První sólové album vydal v roce 2008 pod názvem Hard Times a poté natočil  album What Good Am I To You, které bylo zařazeno časopisem Classic Rock Magazine mezi Top 50 alb roku 2010 a singl Give Me Your Cash mezi Top 40 skladeb.

V roce 2012 Marcus Bonfanti získal Britskou Bluesovou cenu pro nejlepšího skladatele a v roce 2013 a 2014 cenu pro nejlepšího akustického umělce. Poslední čtyři roky je opakovaně nominován na Britské bluesové ceny v kategoriích kytarista, zpěvák a album roku.

Jeho nejnovější počin Shake The Walls je z roku 2013 a zaznamenal dosud největší úspěch. Album bylo zařazeno mezi Top 5 alb roku časopisem Classic Rock Magazine.

Vstupenky jsou v obvyklých předprodejích a na http://www.livermusic.cz/e-shop za 250 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám