Hlavní obsah

Robert Redford chtěl ještě natočit film s Paulem Newmanem

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 2. září je v českých kinech nový americký film A Walk In The Woods. V příběhu dobrodruha a cestovatele Billa Brysona vytvořili hlavní roli Robert Redford a Nick Nolte. Původně se v něm ale měl Redford objevit s Paulem Newmanem.

Foto: ČTK

Robert Redford nakonec natočil film s Nickem Noltem.

Článek

Informaci o tom přinesl magazín Hollywood Reporter. Redford si prý vzal před několika lety do hlavy, že podle knihy A Walk In The Woods vznikne film, ve kterém se hlavních rolí zhostí on se svým přítelem Newmanem. Tato dvojice je známá především z filmů Podraz nebo Butch Cassidy a Sundance Kid.

Newman ale v září roku 2008 zemřel a Redford v první reakci na natočení filmu rezignoval. Nakonec se rozhodl, že jej zrealizuje s jiným hereckým partnerem, a vybral si Nicka Noltea.

Režisér filmu Američan Ken Kwapis pro Hollywood Reporter řekl, že když se Redford rozhodl snímek realizovat, oslovil nejprve Nolteho a poté i jeho. Nabídku snímek režírovat prý dostali také Richard Linklater a Barry Levinson. „Bob se ve finále rozhodl, že nebude ani producentem snímku a soustředí se pouze na hereckou roli,“ vysvětlil Kwapis.

Film je příběh dobrodruha Billa Brysona, který se díval na televizi v okamžiku, kdy moderátorka ohlásila, že chystá nový cestopis. K natočení žádného se ve skutečnosti nepřipravoval, ale když už ta zpráva byla zveřejněna, nechtěl diváky zklamat. Rozhodl se tedy pro cestu, na kterou pozval svého souseda. Právě toho měl hrát Newman a nakonec ho ztvárnil Nick Nolte.

Ve filmu ještě hrají Emma Thompsonová, Nick Offerman, Kristen Schaalová, Mary Steenburgenová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám