Hlavní obsah

Režisér Coppola si sci-fi za 100 milionů dolarů zaplatí sám, našetřil si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sehnat investory na velmi náročný umělecký sci-fi projekt, který není infantilní a neobsahuje superhrdiny, je těžké, až nemožné, pochopil americký režisér Francis Ford Coppola, který desítky let přemýšlel o sci-fi Megalopolis. Téměř sto milionů dolarů (2,47 miliardy korun) si zaplatí ze svých úspor.

Foto: Profimedia.cz

Francis Ford Coppola

Článek

Coppola, který se proslavil filmem Kmotr, je velmi bohatý i díky svému vinařskému podniku. Investovat takovou sumu do filmu je šílená odvaha, jemu to ale zjevně nevadí a hlavně získá nad filmem naprostou kontrolu.

Do svého životního snu si obsadí Adama Drivera, Foresta Whitakera, Jona Voighta, Laurence Fishburna nebo Aubrey Plazaovou.

O ději a postavách moc podrobností nesdělil, ale má jít o temnou sci-fi. Odehrává se v budoucnosti po velké katastrofě. Jistý architekt se snaží z trosek znovu postavit New York.

Foto: Profimedia.cz

Aubrey Plazaová

Příběh si režisér napsal už v osmdesátých letech, ale ani jeho věhlas nepomohl k tomu, aby do toho velká studia nalila tak ohromné peníze. Neznělo jim to dost komerčně tehdy a nezní ani dnes. Když už situace vypadala docela nadějně, přišly v roce 2001 teroristické útoky a projekt šel opět k ledu.

Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola je americký scenárista, režisér a producent, který bývá řazen k tzv. Novému Hollywoodu. Narodil se v roce 1939 v americkém Detroitu. Proslavila ho filmová série ze sedmdesátých let Kmotr (The Godfather) inspirovaná romány Maria Puza. Získala celkem pět Oscarů.

K jeho významným titulům patří i Patton (1970), Americké nápisy na zdech (1973) a Apokalypsa (1979), kde se vrátil k traumatu vietnamské války.

Známý je též mafiánský příběh Cotton Club (1984) nebo drama Vyvolávač deště (1997). Méně typická pro něj byla komedie Peggy Sue se vdává (1986).

Coppola je otcem režisérky a herečky Sofie Coppolové a strýcem herce Nicolase Cage.

Natáčení má začít už letos na podzim.

Reklama

Související témata:
Francis Ford Coppola

Výběr článků

Načítám