Hlavní obsah

Retro kytarový pop-rock Žanet

Novinky, Stanislav Dvořák

Nový projekt Žanet představuje Žaneta Vargová (Nanosféra). Jako první přichází singl a také videoklip Mraky.

Žanet: Mraky

 
Článek

Melodický, nekonfliktní a nekomplikovaný kytarový retro-pop Žanet připomíná ledacos od sedmdesátých až do devadesátých let.

„Žanet je touha po moci zhmotnit neživou až hypnotickou představu, neexistující světy, věci, které vám jsou sympatické, a z nich utvořit jednu louku psychedelických květů, co si snad najdou svého obdivovatele snovými melodiemi a texty,“ tvrdí zpěvačka a skladatelka, která působila v kapele Nanosféra, s níž vydala v roce 2017 debutové album Pohledno.

Foto: Supraphon

Žanet

Získané zkušenosti nyní plně zúročuje ve svém sólovém projektu, na němž se jako producent podílí její životní partner, frontman kapel Imodium a Walkmanz Thom Fröde. „Baví mě vymýšlet nereálnosti, co na první pohled nedávají smysl. Pozastavit se a hledat. Začínalo to čtením knih, oblibou 70. let, pokračovalo psaním krátkých básní, sbíráním vtipných myšlenek, nebo někdy stačila i obyčejná konverzace mezi lidmi a končilo to přecpaným notesem. A druhou podstatnou část dotvořil telepaticky můj kluk,“ komentuje genezi projektu Žanet.

Klip, který natočil Michal Havlíček, podtrhuje snovou a fantaskní atmosféru samotné písně, která může náladou i vokálem evokovat rané věci Lenky Dusilové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám