Hlavní obsah

Restart Tour Marka Ztraceného bude

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a hudebník Marek Ztracený přivezl prostřednictvím koncertního projektu Tour de Léto 2021 své písně i zábavu do různých míst republiky. Na dvacet převážně vyprodaných venkovních akcí se přišlo podívat více než padesát tisíc diváků. Na závěr turné padlo rozhodnutí o uskutečnění odloženého halového Restart Tour 2021.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Ztracený se rozhodl vyjet na velké halové turné.

Článek

„Promysleli jsme to ze všech stran a úhlů a vyhodnotili, že když nám konečně vládní nařízení umožnilo koncerty v pražské O2 areně, Brně, Ostravě a Pardubicích uskutečnit i za cenu menších kompromisů, půjdeme do toho a uděláme všechno proto, aby diváci dostali skvělý zážitek. Je to vlastně pokus o malý zázrak a bereme to jako obrovskou výzvu,“ oznámil Ztracený prostřednictvím sociálních sítí.

„Od začátku pandemie jsme se řídili vládními nařízeními. Respektovali jsme, když bylo živé hraní zakázáno, a čekali, až někdo mávne a řekne - hrajte. A to se teď stalo! Oni mávli a my budeme hrát,“ dodal.

Turné začne 8. září v brněnské DRGF Areně. Pokračovat bude 15. a 16. září v pražské O2 areně a 25. září a 2. října v Ostravě, nejprve v Enteria Areně a potom v Ostravar Areně.

Celý tvůrčí a organizační tým tohoto turné zvažoval sice také další přesunutí, ale s ohledem na to, že situace může být i v budoucnu podobně kompilovaná, definitivní rozhodnutí padlo na uskutečnění halového turné. Zároveň si všichni uvědomují, že bude extrémně náročné nachystat halovou show za tři týdny, ale slibují, že to bude stát za to.

„Hodláme respektovat všechna vládní nařízení, ale v kombinaci s tím budeme klást velký důraz na to, aby se diváci cítili dobře. Nečekejte žádnou vězeňskou službu u příchodu. Jasně, testy, certifikáty nebo potvrzení o prodělání nemoci se zkontrolovat musí. Ve finále je to pro dobro nás všech,“ upřesňuje zpěvák.

Marek Ztracený na turné věnoval dvacet tisíc lístků zdravotníkům, policistům, hasičům a dalším, kteří pomáhali zmírnit důsledky pandemie koronaviru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám