Hlavní obsah

Rekordních 100 miliónů dolarů vydělal Jacksonův film za pět dní

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za pět dní vydělal film o Michaelu Jacksonovi This Is It přes 100 miliónů dolarů, částku, kterou jiné hudební filmy nevynesou ani za deset let. Uvedly to servery Variety a RollingStone. Vzhledem k tomu, že promítání bude pro velký zájem prodlouženo a pak This Is It vyjde na DVD, astronomické zisky producenty neminou.

Článek

Zajímavé je, že film nevydělal nejvíce v Americe, ale spíše v Evropě a v Japonsku. Zatímco v USA to bylo cca 32,5 miliónu, což je považováno za slabý výsledek, v zámoří asi 68,5 miliónu dolarů. V nevelkém Japonsku film vynesl 10,5 miliónu dolarů.

Podle vyjádření českého distributora (Falcon) vidělo This Is It u nás za první víkend 92 829 lidí, což je na koncertní film rekordní návštěvnost. Společnost Falcon se proto dohodla se Sony Pictures Entertainment na prodloužení uvedení filmu o tři týdny. Bude se tak uvádět až do 2. prosince 2009.

Soundtrack ke snímku považují lidé z branže za jasného favorita na vítěze amerických albových hitparád. V ČR trh často reaguje se zpožděním, takže This Is It může, ale nemusí být první. Krátce po smrti Michaela Jacksona bylo mezi deseti nejprodávanějšími alby v ČR osm od něj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám