Hlavní obsah

Redakční tipy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novobydžovská punkrocková skupina N.V.Ú vydává novou desku Vzorek bez ceny a duo Silvie Hessová a Daniel Wiesner nahráli Skladby pro housle a klavír. Antonín Raška v knize Femme fatale sleduje milostný vztah mladého manželského páru.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

Hudba

N.V.Ú.: Vzorek bez ceny

Novobydžovská punkrocková skupina N.V.Ú. patří k jedněm z nejzkušenějších ve svém hudebním ranku. Nové album to dokladuje vyspělým, přesto potřebně syrovým stylovým pojetím. V textech je politický a sociální náboj, obrana punkového životního stylu, přitom jsou ta témata podaná s nadhledem. Album má říz a je patřičně ostré. kapela svou dobrou pozici potvrdila.

Cecek Records, 41:33

Silvie Hessová, Daniel Wiesner: Skladby pro housle a klavír

Známé klenoty české klasické hudby pro sólové housle s doprovodem klavíru nahrála mladá houslista Silvie Hessová (patřící ostatně k naším nejpůvabnějším) s doprovodem již renomovaného klavíristy Daniela Wiesnera. Skladby Smetany (Z domoviny), Dvořáka (Romance), Suka (Čtyři kusy) a Janáčka (Sonáta) se v podání mladé dvojice určitě neztratí mezi ostatními nahrávkami stejného repertoáru, proto jen dvojnásobná škoda nemilé chyby v bukletu ve jméně klavírního protagonisty.

Cube Bohemia, 58:23

Literatura

Antonín Rašek: Femme fatale

Nic není tak krásného jako láska, nic není tak ničivého jako láska. Tento zdánlivý protimluv vystihuje setkání čerstvě vdané šestadvacetileté Renaty, kterou by ani ve snu nenapadlo, co bude provádět s úspěšným třiatřicetiletým Tomášem. Nabídka se dvakrát neopakuje, chtělo by se říci s hrdiny příběhu z pera Antonína Raška, který je tématem ženy a jejího milostného splanutí fascinován v další ze svých prozaických knih.

Knižní klub, 205 stran

Reklama

Výběr článků

Načítám