Hlavní obsah

"Red Hoti" vydají ke svému vstupu do síně slávy coververze, možná zazní i v ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina Red Hot Chili Peppers vstoupí 14. dubna do Rock & rollové síně slávy a vydá k tomu digitální EP s novými verzemi písní svých oblíbenců.

Článek

Na EP najdeme třeba předělávky Ramones (Havana Affair), Iggy & The Stooges (Search & Destroy), Dion and the Belmonts (Teenager In Love) nebo živáky Neila Younga (Everybody Knows This Is Nowhere) a Beach Boys (I Get Around). Jde o dříve nevydané nahrávky, či  B strany různých singlů.

Některé z nich zřejmě uslyšíme i naživo, protože Red Hot Chili Peppers přijedou do Prahy 27. srpna. Vystoupí v Synot Tip Aréně (stadión Slavie) v rámci evropského turné k albu I’m With You Tour. Ceny vstupenek se pohybují mezi 1490 a 2490 Kč.

Skupina rozvinula svůj originální styl vycházející z funku i rocku už koncem osmdesátých let. Světovou proslulost jim přineslo album Blood Sugar Sex Magic z roku 1991. Právě na něm vyšly nezapomenutelné kousky jako Give it Away, Suck My Kiss, If You Have to Ask, Under The Bridge a samozřejmě Blood Sugar Sex Magic, který dal celému albu název. Podařené a zvukově drsné bylo i album One Hot Minute. Novější desky Californication, By the Way či Stadium Arcadium se snažily být spíše komerčně hitové.

Reklama

Výběr článků

Načítám