Hlavní obsah

RECENZE: Bodyguard jako romantická lovestory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po loňské bratislavské premiéře se muzikál The Bodyguard ve čtvrtek objevil i na pražském jevišti. V české premiéře ho uvedlo Hudební divadlo Karlín.

Foto: David Kraus – archiv HDK

Eva Burešová (Rachel Marron) a Hynek Čermák (Frank Farmer) v inscenaci muzikálu The Bodyguard.

Článek

Vznikl podle stejnojmenného filmu s Whitney Houstonovou a Kevinem Costnerem v rolích pěvecké megastar Rachel Marronové a jejího osobního strážce Franka Farmera. V karlínské inscenaci je hrají Eva Burešová a Hynek Čermák a je to výborná volba.

Burešová suverénně zvládá náročné pěvecké party a Čermák postavě Franka propůjčuje kvalitní činoherní herectví a charisma drsňáka s citlivým srdcem. Třetí jednoznačnou pěveckou i hereckou hvězdou inscenace je Dasha v roli Nicki Marronové.

Foto: David Kraus – archiv HDK

Dasha jako Nicki Marron s Hynkem Čermákem (Frank Farmer) v muzikálu The Bodyguard.

The Bodyguard je především romantická lovestory a režisér Antonín Procházka se svým týmem ji rozehrává se vší srdceryvností, ale naštěstí i s patřičným jemně ironickým nadhledem.

Přesto působí první polovina poněkud jednotvárně a zdlouhavě, na čemž se podílejí i písně, jejichž hudební výraz i texty omílající donekonečna téma lásky jsou dost stereotypní. Teprve druhá část, v níž se příběh rozbíhá k větší akčnosti, nabývá na kýženém dramatickém spádu a napětí, vrcholícím kolem oscarové show.

Foto: David Kraus – archiv HDK

Roli pěvecké megastar Rachel Marronové ztvárnila v karlínské inscenaci Eva Burešová.

The Bodyguard je ale v každém případě divácky vděčný muzikál, v němž nezaniknou ani menší postavy. Na premiéře to byl především tajuplný Stalker Filipa Kaňkovského a malý Fletcher Tobiáše Freji. Předností inscenace je kvalitní hudební nastudování, stejně jako výkony sólistů, orchestru i company. Karlín tak získal titul, který má šanci na dlouhodobou a úspěšnou jevištní existenci.

The Bodyguard
Libreto Alexander Dinelaris, český překlad a texty písní Adam Novák, hudební nastudování a dirigent Martin Kumžák, režie Antonín Procházka, scéna Martin Černý. Premiéra 23. března v Hudebním divadle Karlín, Praha

Hodnocení: 75 %

Může se vám hodit na Firmy.cz: Hudební divadlo Karlín

Může se vám hodit na Zboží.cz: DVD Osobní strážce

Reklama

Související témata:
Muzikál The Bodyguard

Výběr článků

Načítám