Hlavní obsah

Queenie se chystají do O2 areny i Jižní Koreje

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká skupina Queenie, která na svých koncertech připomíná odkaz legendárních britských Queen, oznámila konání tří koncertů v pražské O2 areně. Odehrají se 11. a 12. září a 21. prosince letošního roku. V roce 2022 by měla kapela vyjet na koncertní turné do Jižní Koreje.

Foto: archiv kapely

Skupina Queenie se snaží co nejvíce přiblížit kapele Queen.

Článek

„Po posledním jednání s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou máme signály, že by se v září i v prosinci, při dodržení zvláštních hygienických opatření, které prostory O2 areny umožňují, naše show měla uskutečnit. Přípravám se věnujeme naplno už šest měsíců. Navíc naše fanoušky a příznivce stále ještě zveme na probíhající letní open-air tour Pod širým nebem,“ řekl na tiskové konferenci, která se konala v úterý na lodi Bohemian Rhapsody plující v Praze na Vltavě, Michael Kluch, zpěvák kapely.

O tom, že v největší české hale půjde o monstrózní show, svědčí technické parametry scény, na které se vystoupení odehrají. Bude mít 21 metrů na výšku, 55 metrů na délku a nejširší bod bude mít 33 metrů. Techniku a předem vyrobené části scény a dekorace bude přepravovat 28 kamionů. Napoprvé bude stavba pódia trvat více než 40 hodin. Jeho autorem je Martin Hruška, jeden z nejvyhledávanějších světových show designerů.

„Projekce jsou připravované na softwaru, na němž se pracuje v Hollywoodu. A muzika nabízí i dost velké dynamické možnosti, jak si pohrát se světly,“ dodal Kluch.

Queenie také oznámili, že dostali nabídku odehrát dvanáct až šestnáct koncertů ve velkých halách v Jižní Koreji. Měly by se uskutečnit v roce 2022, pokud to pandemická situace dovolí. Smlouvu na turné podepsali s jihokorejským promotérem minulý týden.

Kapela také oznámila, že se začalo vyrábět pivo stejného názvu. Slad pro ně pochází z Anglie, kvasnice z Plzně a chmel ze Žatce.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám