Hlavní obsah

První ukázka. Režisér Hobita pracuje na filmu o Beatles

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Peter Jackson už dlouho pracuje na svém celovečerním dokumentárním filmu The Beatles: Get Back. Kvůli celosvětovým problémům s covidem se premiéra zpozdila (aktuálně platí datum 27. srpna 2021), tak nabídl alespoň malou ukázku.

Ukázka z filmu The Beatles: Get BackVideo: Peter Jackson

 
Článek

Peter Jackson pozdravil fanoušky ze střižny a vysvětlil, že film sice měl být touto dobou hotový, ale zasáhla pandemie. Záběry Beatles, které ukázal, nejsou oficiální trailer filmu, spíš malá ukázka z rozsáhlého archívu, který zpracovává. Celkem má k dispozici 56 hodin dosud nezveřejněných záběrů.

Ukázka pochází z roku 1969, tedy z konce éry Beatles, ale má velice veselou atmosféru, nijak nesignalizující narušené vztahy v kapele. Její čtyři členové hrají skladbu Get Back, zpívají, běhají po studiu, dělají různé dětinské ptákoviny, hodně se smějí a šklebí. Na záběrech se často objevuje i Japonka Yoko Ono, přítelkyně Johna Lennona, kterou někteří novináři a fanoušci označují za ženu, jež zničila Beatles.

Foto: Profimedia.cz

Peter Jackson

Film The Beatles: Get Back zřejmě ukáže trochu jinou verzi rozpadu Beatles, jako by se vše odehrávalo ve větší pohodě, než se traduje.

„Byly to hodiny a hodiny smíchu a hraní muziky, ne ta verze, která pak vyšla. Byla v tom spousta radosti a myslím, že Peter to ukáže. Tahle verze bude víc o míru a lásce, takoví jsme skutečně byli,“ poznamenal Ringo Starr.

Foto: Universal Music

Paul McCartney

Starr letos natočil EP Zoom In, které se má objevit v březnu 2021. „Byl jsem zklamaný, že mi pandemie letos zkazila dvě turné. Bylo mi z toho pár dní dost špatně, protože chci hrát. A co se nestalo, udělal jsem EP,“ řekl Ringo.

Nové LP album v těchto dnech vydal Paul McCartney. Jmenuje se McCartney III. a Paul ho sám napsal i nahrál.

Celý proces začal, když se vrátil k nevydané skladbě z počátku 90. let, When Winter Comes, ze které vznikla píseň Long Tailed Winter Bird.

Filmová Whitney vybrána. Bude to mladá neokoukaná herečka z Londýna

Film

„Žil jsem uzavřený život na farmě s rodinou a každý den jsem chodil do studia. Musel jsem trochu zapracovat na nějaké filmové hudbě, a to se změnilo v úvodní skladbu. Když to bylo hotové, pomyslel jsem si, co budu dělat dál? Měl jsem nějaké věci, na kterých jsem pracoval v průběhu let, ale někdy čas vypršel a zůstaly nedokončené, tak jsem začal přemýšlet o tom, co mám. Každý den jsem začal nahrávat s nástrojem, na který jsem píseň napsal, a pak jsem ji postupně celou navrstvil, byla to velká zábava,” dodal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám