Hlavní obsah

Proxima s Evou Greenovou autenticky ukazuje, co obnáší přípravy na let do vesmíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěšném uvedení na přehlídce Tady Vary, kde jej za jediný večer zhlédlo téměř dva tisíce diváků, míří snímek Proxima do českých kin 30. července. Ve filmu režisérky Alice Winocourové září Eva Greenová v roli astronautky, která se připravuje na roční misi na oběžné dráze, zatímco pečuje o svou milovanou sedmiletou dceru.

Trailer k filmu ProximaVideo: Aerofilms

 
Článek

„Když se vrhnu na nějaké téma, obvykle se snažím vidět všechno, co o tom už bylo natočeno. Téměř všechny filmy o vesmíru jsou ovlivněny těmi americkými. Já jsem ale chtěla, aby Proxima vycházela z realistických podkladů. V hollywoodských filmech jsou astronauti téměř nadlidi, ale můj výzkum v ESA mi ukázal, že nikdo není lidštější a zranitelnější než astronaut. Vydat se do vesmíru znamená zažít lidskou zranitelnost a uvědomit si, nakolik jsme spjatí se Zemí,“ říká režisérka filmu a autorka scénáře.

Čtyřiačtyřicetiletou francouzskou tvůrkyni, která je držitelkou Césara za scénář k filmu Mustang (2015), téma vesmíru fascinovalo od malička. Ve svém třetím celovečerním filmu dostala příležitost jej propojit s hluboce osobní zkušeností – sama je totiž matkou osmileté dcery.

Proxima se dostává do kin ve čtvrtek 30. července, a to díky KVIFF Distribution – společnému distribučnímu labelu MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám