Hlavní obsah

Příběh Lasici a Satinského vyjde ve formě komiksu

Právo, Ivan Vilček

Slovenské vydavatelství Monokel připravuje komiksové vydání příběhu herců Milana Lasici a Júlia Satinského.

Lasica a Satinský v komiksu

Článek

„Nápad na komiks se zrodil spontánně. Najednou jsem viděl dvojici L+S jako komiksové postavičky,“ cituje Denník N Petra Michalíka z vydavatelství Monokel.

Bude to příběh Lasici a Satinského na pozadí příběhu Divadla na korze. „Ten příběh má všechny parametry toho, co dobrý příběh potřebuje. Zároveň mluvíme o 60. letech, o tehdejší Bratislavě a o Československu po vstupu okupačních vojsk,“ řekl Michalík, který Novinkám potvrdil, že komiks vyjde nejdříve na jaře příštího roku. „Čeká nás ještě hodně studia, několik verzí scénáře, rozhovory a v neposlední řadě samotné kreslení,“ uvedl Michalík.

Ke známé dvojici písmen L+S přidalo vydavatelství také písmeno F, které patří Kornelu Földvárimu, redaktoru Kulturního života a po jeho zrušení v roce 1968 ředitelovi Divadla na korze.

Text píše Peter Gärtner, ilustrátorem je Juraj Balogh. Autorský tým doplnil dramaturg Miroslav Dacho, který se specializuje na autorská divadla 60. let. Kniha v současnosti vzniká a autoři se setkali s Milanem Lasicou, aby s ním konzultovali některé události. Pracovní název knihy je Lasica, Satinský a my. Termín vydání knihy zatím nebyl oznámen.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám