Hlavní obsah

Přehlídku Tady Vary zahájí René – Vězeň svobody Heleny Třeštíkové

Předpremiéra dokumentárního filmu Heleny Třeštíkové René – Vězeň svobody zahájí přehlídku Tady Vary, která se koná 30. 11. až 2. 12.

Znělka Tady Vary

 
Článek

Ve 38 kinech od Brandýsa nad Labem až po Zábřeh nabídne šest filmů, vybraných programovým oddělením MFF KV. Stejně jako v minulém roce bude každý film v zapojených kinech uveden pouze jednou, a to ve stejný den i čas.

„S radostí a obohaceni o řadu úžasných setkání s českými kinaři navazujeme na loňský úspěšný pilotní ročník Tady Vary šesticí vzrušujících filmových setkání, prostřednictvím nichž se do kin napříč naší vlastí snažíme přenést něco z nezaměnitelné atmosféry karlovarského festivalu,“ řekl umělecký ředitel MFF KV Karel Och.

Přehlídku slavnostně zahájí v úterý 30. 11. od 17 hodin předpremiéra nového filmu Heleny Třeštíkové René – Vězeň svobody, kterým režisérka navazuje na svůj syrově autentický portrét René z roku 2008. Po projekci proběhne v pražském kině Světozor beseda s režisérkou Helenou Třeštíkovou a protagonistou dokumentu Reném. Debata z pražského Světozoru bude živě přenášena do zapojených kin a všichni diváci v kinech dostanou možnost posílat své dotazy přes speciální aplikaci Slido.

Kupé č. 6 a Benedetta

Tradiční karlovarskou sekci Horizonty budou v programu reprezentovat tři snímky, které byly poprvé uvedeny v hlavní soutěži letošního festivalu v Cannes. Velkou cenu poroty si z ní odvezl finský film Kupé č. 6 režiséra Juha Kuosmanena, jež je dlouholetým přítelem karlovarského festivalu. Film Kupé č. 6 bude uveden 1. 12. od 17 hodin, po projekci proběhne on-line rozhovor s režisérem.

Dalším filmem oceněným v Cannes bude očekávané historické erotické drama Paula Verhoevena Benedetta, jež krátce po přehlídce Tady Vary vstoupí také do

české distribuce. Třetici canneských snímků a také celou přehlídku uzavře Nejhorší člověk na světě režiséra Joachima Triera, který je na programu 2. 12. od 20 hodin. Také tento film bude po skončení projekce provázet on-line rozhovor s režisérem.

Všechny tři besedy moderované Karlem Ochem budou živě přenášeny do zúčastněných kin a budou dostupné také na platformě KVIFF.TV. Kolekci filmů  doplní britský film Bod varu. Z MFF KV si Bod varu odvezl zvláštní uznání pro herečku Vinette Robinson a významně bodoval také v diváckém

hlasování. Mimo Tady Vary nebude Bod varu na plátnech českých kin pravděpodobně vůbec k vidění.

Jako poctu letos zesnulé herecké legendě Jeanu-Paulu Belmondovi pak Tady Vary promítnou kultovního Muže z Acapulca s původním českým dabingem.

Vstupenky na filmy jsou k dostání pouze na pokladnách zúčastněných kin. Více informací včetně přesného programu a seznamu zúčastněných kin najdete na www.kviff.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám