Hlavní obsah

Před Stingem zahraje Čechomor

Právo, Novinky, jaš, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Třiapadesátiletý zpěvák a baskytarista Sting, vlastním jménem Gordon Matthew Sumner, vystoupí ve středu ve 20 hodin v pražské T-Mobile Areně. Jeho koncert je součástí turné k loňskému albu Sacred Love. Se Stingem nepřijede trumpetista Chris Botti, který měl večer zahajovat, ale Čechomor. Bottiho v USA zdržely pracovní povinnosti.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační foto

Článek

"Místa k stání jsou vyprodaná. Před koncertem budou v prodeji vstupenky k sezení ve všech cenových kategoriích od 1045 do 2995 korun," řekl Právu Petr Novák z pořádající agentury Interkoncerts.

Sting se od poloviny 80. let hlásí k ochraně lidských práv a deštných pralesů. Podporuje Amnesty International  a tvrdí: "Potíž se světem je, že v něm není dostatek lásky." V tom duchu by se měl nést i pražský koncert. Odehraje se na velké scéně a jeho vlídnou atmosféru umocní nejenom kvalitní zvuková aparatura, ale také velké projekční stěny, z nichž některé jsou pohyblivé.

Během kariéry se Sting, který se proslavil ve skupině Police, dotkl mnoha hudebních žánrů. Koketoval s rockem, reggae, popem i blues, později se vrátil k jazzu, jemuž se věnoval už v 70 letech, a v posledních letech také s world music. Hned jeho první sólová deska The Dream Of The Blue Turtles ukázala ohromující šíři záběru i skladatelské a pěvecké kvality. Sting ukázal, že pop nemusí být povrchní. Druhé album ... Nothing Like The Sun jeho kvality potvrdilo.

V úterý vystoupí Sting v německém Chemnitzu. Do Prahy dorazí zítra a podle předpokladů pořadatelů se v ní zdrží do čtvrtka. Vydavatelská společnost Universal Music mu předá platinovou desku za prodej více než 12 tisíc kusů alba Sacred Life v Čechách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám